Знамено нації майорить над навчальною базою кафедри військової підготовки

6 липня 2020 року
    Відсьогодні Державний прапор над навчальною базою кафедри військової підготовки підніматиметься на новому флагштоку. Першими очевидцями цієї події стали студенти, які опановують спеціальність офіцерів запасу різних родів військ, і котрі виструнчилися в урочистому шикуванні на плацу.

    Це подарунок нашим військовим від Ради ветеранів НУБіП, з якими у нас існує тісна співдружність, звертаючись до студентів, сказав голова ради Дмитро Войтюк. 61 рік тому нас, тодішніх студентів УСГА, теж відправляли звідси на офіцерський вишкіл. На жаль, це не було так урочисто, як сьогодні. За ці роки кафедра військової підготовки НУБіП вийшла на новий рівень, стала однією з найкращих в країні і підготувала сотні офіцерів запасу, багато з яких зараз захищають суверенітет України на сході. Будьте гідними захисниками рідної землі!..

    Право підняти прапор удостоїли командира 201-го навчального взводу, четвертокурсника факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Володимира Островського. Ця подія назавжди запам’ятається мені, запевняє хлопець.

    Попередній восьмиметровий флагшток на навчальному плацу вже «відстояв своє», коментує завідувач кафедри Анатолій Есаулов. І ось на зміну йому за 60 років тут з’явився новий, до створення якого безпосередньо причетна кафедра сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка. Висоту вирішили не збільшувати.

    Так вони і стоять зараз поруч – «ветеран» і «новобранець», і вітер тріпоче знамено нації.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook