Щорічна рубрика від маркетологів «Враження першокурсників» від першого року навчання в університеті на спеціальності «Маркетинг»!

9 липня 2020 року
    Якщо старшокурсники беруться до вивчення дисциплін із знанням справи, то першокурсникам доводиться призвичаюватися до нового ритму навчання, змін у побуті, знайомитися з одногрупниками та викладачами, а також вперше – дистанційне навчання. Як це їм вдається, розповідають студенти, котрі лише рік назад влилися до нашої університетської родини. Про враження від навчання в університеті та можливості, які дає своїм студентам НУБіП України ми розмовляємо з студентами першого року навчання, які обрали спеціальність «Маркетинг».

   Єлизавета Лі. Основою особисто мого вибору професії літом 2019 року став ряд критеріїв: по-перше, майбутня професія повинна пасувати мені, тобто розвивати ті навички та бажання, що в мене вже були на той час; по-друге, ця спеціальність повинна приносити користь людям у будь-якому куточку землі; по-третє, професія має бути перспективною та високооплачуваною. Мої розміркування зупинились на суперечливій спеціальності – маркетинг.
     "Маркетинг" - цей новомодний термін, який люблять використовувати всі – від Інстаграм-блогера до продавців в звичайних кіосках. Хтось вважає маркетологів брехунами, хтось дивиться на них, як на психологів-ляльководів, що філігранно смикають за ниточки покупців, а інші ж вважають їх майстрами, які перетворюють будь-який, навіть найбільш неприваблюючий продукт на товар, за яким ти біжиш до магазину якомога швидше.
    Особисто я дивлюся на цю професію іншими очима. Для мене маркетинг здатен задовольнити потреби людей та привернути їх увагу до важливих питань. Рекламувати звичайно можна все, що душі завгодно, але для себе я визначила, яким маркетологом хочу стати – маркетологом, який не переступатиме певні межі. Почнемо з того, що для мене рекламування алкоголю, тютюну та інших шкідливих для здоров’я та життя людини, а також тягнучі за собою згубні наслідки впливу на навколишнє середовище товарів та послугів є недопустимим. Я прагну до рекламування того, що принесло б користь світу. Будь то сонячні батареї, благодійний фонд чи спортивні кросівки, або звичайна еко-сумка.
     Маркетинг є гарним інструментом поширення інформації. Моя мета стати справжнім фахівцем, щоб вміло нести інформацію світла, а не темряви.
     Мої враження від 1 курсу –лише позитивні!!! Перший рік навчання в університеті залишив багато різноманітних вражень та спогадів. Та й взагалі цей рік став несподіваним для кожного через карантин, тому всі навчальні заклади були змушені створювати нові, не менш продуктивні, ніж вони були до цього, методи викладання. На мій погляд, дистанційне навчання посприяло розвитку нашої освіти. Викладачі освоїли нові способи комунікації з учнями, які працюють ефективніше старої системи навчання. Я думаю, більшість інноваційних ресурсів і методів викладання закріпляться в нашій системі освіти, що сприятиме поліпшенню навчання.
     Якщо розділити відбитки цього року на радісні та не дуже, то негативних моментів було значно менше, ніж позитивних, що не може не тішити.
      Викладачі. На мою думку, саме вони викликають найбільший дисонанс у навчальному процесі. Позитивним є те, що більшість викладачів підтримують студента не тільки турбуючись про його навчальну роботу, але й піклуючись про його стан здоров’я та відпочинок. У підсумку, особисто хочеться подякувати всім викладачам, які сумлінно викладали дисципліни, тим самим мотивуючи студентів вчити новий матеріал. А також не тільки за їх професіоналізм але й допомогу та терпіння.
     Група. Найприємнішим моментом, особисто для мене, стало створення першої англомовної групи з маркетингу. Навчання за допомогою закордонних джерел дає змогу не відставати від найкращих вузів світу. А завдяки викладанню англійською, не тільки студенти, а й викладачі мали змогу покращати свій рівень мови.
     Очікування. Звичайно, більш за все я хочу якомога скоріше почати вивчення профільних дисциплін. Більш того, планую навчання закордоном на другому та третьому курсах, за допомогою міжнародних програм, які пропонує наш університет.
     Підсумок. Цікаво, як швидко людина може звикнути та прив’язатись до нових умов. У перший тиждень все здавалось складним та незрозумілим, але й визивало багато інтересу. Але ж під кінець навчального року, дякуючи викладачам та одногрупникам, повністю занурюєшся у світ студентського життя. Тому з нетерпінням чекаю на наступний навчальний рік, сподіваюсь, він вже буде проходити у стінах нашого університету.

 

 Аврамішина Наталія. За рік навчання в університеті я зрозуміла, що студентське життя – це не тільки складання іспитів і заліків. Студентські роки – це той час у житті людини, коли відбуваються найяскравіші відкриття, а бажання рухатися вперед змушує домагатися більших успіхів. Також це – доросле й повноцінне життя, яке ще не увійшло в колію буденності. Це торжество юності і здоров'я, усвідомлення того, що всі шляхи на світі відкриті для рішучих і цілеспрямованих підкорювачів неможливого. Саме цей період є найбільш важливим для накопичення знань, підвищення ерудиції, вивчення іноземних мов.
     Незабутні враження залишила перша сесія: здавалося, що страшніше немає куди, адже це був перший екзамен, все було вперше. Проте, на другій сесії вже не було такого хвилювання. Крім того, у цей складний період, ми стаємо однією командою, йдемо на зустріч один одному, стараємось підтримувати в будь-якій ситуації.
     По правді кажучи, перший курс пройшов дуже швидко. Час летить, але знання, нові друзі, спогади залишаються надовго. Як то кажуть: «найкращі роки». Великим плюсом є те, що НУБіП надає можливість навчатися за міжнародними магістерськими програмами в університетах США, Німеччини, Японії, Польщі, Нідерландів, а по завершенню отримувати «подвійний диплом» університету-партнера.
Про університет можу говорити лише з посмішкою. Попри велику територію, незліченну кількість корпусів і студентів, почуваєшся у всьому цьому як вдома, ніби ти на своєму місці. Я б нізащо не проміняла НУБіП України на інший ВНЗ!

 

 

    І це лише початок!!! Далі буде!..

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook