Сліпачук Лілія: "Я маю величезне бажання навчатись на факультеті ветеринарної медицини, оскільки моя мрія дитинства – стати лікарем, який лікує тварин!"

3 липня 2020 року

З таких слів розпочалась розмова з потенційною абітурієнткою, ще школяркою-випускницею Сліпачук Лілією, яка через карантин не змогла відвідати «День відкритих дверей» на факультеті ветеринарної медицини, але онлайн не пропустила ні хвилини і весь час мріяла побачити все на свої очі.

- Розкажіть трішки про себе.
- Мене звати Лілія Сліпачук, мені 17 років, проживаю в місті Жашків Черкаської області. Я завершую навчання в ЗСО №3 імені І.М. Ляшенка – це чудова школа, яка дає чудові знання. Наразі я склала два іспити ЗНО з української мови та літератури на 170 балів, а результатів з математики ще немає. Готуюсь до складання іспитів з предметів «Біологія» та «Географія». Моїми улюбленими предметами є «Біологія», «Географія», «Математика» та, як без неї рідної, звичайно «Української мови та літератури».

- Чому Ви вирішили здобувати вищу освіту?
- Зрозуміло, що переді мною відкривається цілий світ можливостей, здобути вищу освіту, але серед різних спеціальностей я вирішила здобути одну, яка мені до душі ще з дитинства. Моє бачення себе в майбутньому – це лікар ветеринарної медицини-професіонал, який забезпечує вирішення проблем, пов’язаних із здоров’ям тварин. Дуже хочу здобути професійні навички, тому бачу себе в майбутньому хірургом, який проводить різноманітні операції. Для того, щоб стати лікарем ветеринарної медицини, потрібно здобувати знання у ВУЗі. Вища освіта – це нові можливості, нові знання, нові друзі, це інший світ мого життя, де можна самореалізуватись.


- Чому Ви обрали НУБіП України?
- Серед багатьох ВУЗів України, в яких є спеціальність «Ветеринарна медицина», та за окремими рейтингами в соціальних мережах і відгуках знайомих студентів, а також практикуючих лікарів ветеринарної медицини, факультет ветеринарної медицини НУБіП України є лідером за багатьма показниками. Так, із соціальних мереж та інформації на сайті факультету, а також власної присутності на «Дні відкритих дверей», що проводився онлайн, я зробила висновки і переконалась щодо місця навчання – це є факультет ветеринарної медицини НУБіП України. За інформацією із сайту хотілось оглянути власне матеріальну базу факультету. Так, з інформації на сторінці факультету ветеринарної медицини ми знайшли номер телефону навчально-науково-виробничого Клінічного центру «Ветмедсервіс», де переглянули інформацію та відеоматеріали. Вирішили з батьками наживо побачити умови навчання, тому карантинні заходи не стали на перешкоді. Попередньо зателефонувавши на Клінічний центр, як виключення, нам дозволили ознайомитись з навчальною базою, блоками факультету ветеринарної медицини та її матеріальною базою, тваринами, що її наповнюють. Нам було проведено екскурсію факультетом ветеринарної медицини, яку організував завідувач Клінічного центру. Ми мали змогу оглянути клініку дрібних тварин, клініку продуктивних тварин, лабораторію лабораторного тваринництва та Банк крові тварин. Також вдалось бути присутніми при здачі іспиту з ветеринарної екології онлайн.

 

- Лілія чи є у Вас мотивація до навчання на факультеті ветеринарної медицини?
- Так, у мене є багато тварин, серед яких: 4 собаки, 2 кота, свині та кури, яких постійно потрібно профілактувати від хвороб, а іноді і надавати допомогу. Я захоплююсь образотворчим мистецтвом, на портретах відображаю своїх домашніх улюбленців.

- Чи є у Вас якісь побажання до проведеної ознайомчої екскурсії факультетом?
- Хочу подякувати за цікаве та змістовне спілкування. Ппобачивши все на власні очі, я чітко зрозуміла, що обрана мною спеціальність – це моє раз і на завжди. Так, я вже бачу себе в цих стінах, як студент, який у білому халаті здобуває потрібні знання в аудиторіях факультету, слухає лекції поважних професорів та відпрацьовує методики на лабораторних заняттях.

- Що Ви хотіли побажати своїм ровесникам-абітурієнтам?
- В першу чергу міцного здоров’я та успішної здачі ЗНО. По-друге, щоб задумане у всіх збулося і кожен обрав те, що йому до душі.

- Дякуємо Вам за те, що проявили інтерес до нашого факультету та університету в цілому. Бажаємо Вам успіхів у здачі іспитів і чекаємо у рядах студентів першокурсників.


Інтерв’ю з абітурієнткою провів доцент
кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька Соломон В’ячеслав

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook