Партнерство з Cisco Ukraine: підсумки року

5 липня 2020 року
   Останні 10 років спостерігається бум розвитку цифрових технологій у напрямі Інтернет речей. Розумні міста, розумні пристрої, електронні додатки та інші девайси заполонили наше життя. Всі ці технології стають можливими завдяки творчим людям, що працюють у найбільш динамічній сфері – Інформаційні технології. Саме підготовка висококваліфікованих та творчих людей виходить на перший план для факультету інформаційних технологій. Такий підхід можливий у співпраці із світовими лідерами у галузі ІТ.

   Вже 4 роки факультет Інформаційних технологій співпрацює з компанією CISCO. Співпраця компанії та факультету почалася із відкриття мережевої академії та підготовки перших 4 інструкторів. У компанії розуміють наскільки важливим є знання людей, що навчають слухачів та студентів новітнім технологіям, тому всі інструктори є сертифікованими за міжнародними стандартами. Важливим досягненням мережевої академії при факультеті у 2019 році були відзнаки з боку компанії про підготовку більше 1500 слухачів та переформатування її у центр підтримки академій. Завдяки цьому вдалося відкрити академії у відокремлиних підрозділах: Бережани, Рівне, Ірпінь, Боярка. Студенти у коледжах можуть проходити початкові курси, а продовжуючи навчання на факультеті ІТ, поглиблювати свої знання. Перелік курсів академії, які використовуються для неформальної освіти студентів університету, розширився до 15 одиниць.

    Найбільш популярними є курси: “IT Essential”, “Network Essential”, “Основи кібербезпеки», “Cisco Certificate Network Associate”. За минулий навчальний рік понад 2000 студентів університету навчалися за курсами академії і отримали відповідні сертифікати. Варто відмітити, що все навчання інструкторів та їх сертифікація проводилася безкоштовно в рамках співпраці із компанією, хоча на ринку такі курси коштують понад 20 тис. грн.

    Важливим кроком у розвитку співпраці стало проведення університетського хакатону, де компанія Cisco виступила головним спонсором даної події. Ідея такої події полягала у залучення до співпраці студентів з різних факультетів та студентів ІТ-шників для створення спільних розробок. Комунікація між студентами, цікаві ідеї та думки, різні погляди до вирішення ти чи інших питань у сфері агропромислового комплексу показало наскільки студенти творчі і не бояться виходити за рамки. Варто відмітити що призерами у хакатоні стали не тільки студенти факультету ІТ, але і ветеринари та агрономи.

    Допомога компанії Cisco у організації стажування науково-педагогічних працівників у компаніях – партнерах Cisco, стала важливим етапом у розвитку співробітництва. Саме завдяки тому що на факультеті функціонує академія Cisco, відбулося знайомство із представниками компанії MUK - лідера на ринку комп’ютерного обладнання в Україні. Представники компанії неодноразово були гостями факультету із доповідями, тренінгами, обговореннями освітніх програм та навчальних програм з дисциплін. Значну допомогу надала компанія і у забезпеченні обладнанням та підтримкою інструкторів академії.

    Під час введення карантину, компанія надала для університету ресурси хмарного продукту WEBEX для проведення відеозустрічей. Протягом 4 місяців використання корпоративного ресурсу було зареєстровано понад 400 викладачів провели більше 3750 відеозустрічей різного характеру. Даний ресурс дозволив провести конференції, захисти кандидатських та докторських робіт. Відбувалися навчання за участі науковців з країн ЄС. Можна навести таку невелику статистику: найбільш відвідуваними заходами стали «Весняна школа в рамках модуля Жана Моне «Контроль безпеки харчових продуктів ЄС» (716 учасників з різних країн), Засідання вченої ради за участі завідувачів кафедрами (344 учасника), Workshop for students & experts on Land Consolidation (200 учасників). По завершенню карантину необхідно прийняти рішення щодо отримання постійно діючої ліцензії на використання корпоративного аккаунту WEBEX вже на комерційних умовах відповідно до партнерської угоди з начальним закладом.

    Підводити підсумки напевно не можна, бо співпраця компанії та факультету триває і перебуває у досить активній фазі. Є цікаві ідеї щодо розвитку співробітництва, навчанню інструкторіCiscoв та проведення спільних подій.

Андрій Блозва,
керівник академії в НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook