Київські учені відкрили лікувальні властивості бурштину

29 червня 2020 року

 

У столиці зареєстрували новий патент – збагачення питної води сполуками органічної природи.

 Винахідниками є троє київських учених – Лариса Баль-Прилипко, Олег Швець та Іван Грод, – які дослідили лікувальні властивості бурштину.

 

Щоб покращити якість питної води, необхідно застосовувати додаткові способи її очистки. Так вважають учені Національного університету біотехнології та природокористування (НУБіП), які дослідили властивості бурштину спільно з Асоціацією Дієтологів України.

 Цінність використання бурштину полягає у збагаченні складу води за рахунок сполук органічної природи – летких ароматичних сполук, терпенів та сесквитерпенів. Бурштин позитивно впливає на здоров`я, сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, нирок і печінки. Він також лікує запальні процеси, допомагає при невралгії, пригнічує розвиток пухлин, міом та кісти, – стверджує декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко.

– Коли ми говоримо про харчування, то спершу потрібно звернути увагу на якість води, яка є найважливішою складовою людського організму. Вона складає приблизно 60 % маси тіла у чоловіків, 55 % – у жінок, 70-80 % – у дітей, близько 45 % – у людей похилого віку. Оскільки наш організм погано утримує вологу, її потрібно постійно поповнювати. За звичайних кліматичних умов жінкам щодоби потрібно 2,7 літра, а чоловікам – 3,7 літра, – продовжує Лариса Баль-Прилипко.

За словами професора, лікувальний ефект бурштину будуть активно використовувати у харчових технологіях

Валентин Ковальський

За матеріалами сайту "Вечірній Київ"

https://vechirniy.kyiv.ua/news/kyivs-ki-ucheni-vidkryly-likuval-ni-vlastyvosti-burshtynu

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook