Попередній захист дисертації на засіданні кафедри глобальної економіки Чебан Ірини Вікторівни за спеціальністю 051 «Економіка»

20 червня 2020 року

     На розширеному засіданні кафедри глобальної економіки у другій декаді червня 2020 р. було заслухано дисертаційне дослідження аспірантки Чебан Ірини на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 051 «Економіка». Тема: «Формування ринку біоенергії в Україні».
   Головуючою на засіданні була Вдовенко Наталія Михайлівна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри глобальної економіки.

    Науковий керівник: доктор економічних наук, професор, декан економічного факультету Діброва Анатолій Дмитрович.

  Рецензенти: доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НААН України Ільчук Микола Максимович та доктор економічних наук, заслужений економіст України Єрмаков Олександр Юхимович.

  Науково-педагогічні працівники кафедри відмітили актуальність теми дослідження, яка спрямована на вирішення науково-практичних завдань, що мають важливе народногосподарське значення: забезпечення ефективного розвитку ринку біоенергії в Україні, що дозволить зменшити залежність національної економіки від імпорту енергоносіїв, знизити її енергоємність та сприятиме підвищенню якості життя суспільства, забезпечуючи сталий розвиток на основі удосконалення механізму його регулювання.

  На засіданні були присутні 13 членів кафедри, був зібраний необхідний кворум по штатних і запрошених докторах наук за профілем дисертації, що розглядалася. Крім членів кафедри серед запрошених були присутні директор НДІ економіки та менеджменту доктор економічних наук, професор Талавиря Микола Петрович, завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту доктор економічних наук, професор Шинкарук Лідія Василівна.

   Зміст дисертації викликав інтерес учасників розширеного засідання кафедри. Попередній захист відбувся в професійній і діловій атмосфері.

   Аспірантці було задано ряд питань к.е.н., доцентами Кірейцевою Оленою Василівною, Коробовою Наталією Миколаївною, Гераймович Віолетою Леонтіївною, Герасименко Наталією Анатоліївною, асистентом Павленко Мариною Миколаївною, пов’язаних із соціально-економічним значенням ринку біоенергії, використанням сировинного біоенергетичного потенціалу, а також к.е.н., доцентами Наконечною Катериною Віталіївною та Михальчишиною Ларисою Гаврилівною стосовно екологічної складової ринку, продовольчої і цінової безпеки.
  Усі члени кафедри та запрошені професори прийняли активну участь в обговоренні.
 За результатами представленої доповіді, відповідей на запитань, кафедра глобальної економіки рекомендувала дисертаційну роботу аспірантки кафедри Чебан Ірини Вікторівни для подальшого захисту.
 Вітаємо і бажаємо подальших наукових звершень та вчасно підготувати документи для подальшого проходження наступних етапів захисту.

Михальчишина Л. Г., 
к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook