Гуманітарії успішно провели атестацію аспірантів і здобувачів

12 червня 2020 року

     Згідно з Наказом ректора НУБіП України № 329 від 04.05.2020 р. «Про проведення атестації аспірантів і здобувачів, які проходять підготовку в Національному університеті біоресурсів і природокористування України», 04 та 05 червня відбулася атестація аспірантів і здобувачів гуманітарно-педагогічного факультету в дистанційному режимі. На розширеному онлайн засіданні наукової ради 28 аспірантів і здобувачів прозвітували про виконання індивідуального плану наукової роботи за рік.

     Атестаційна комісія у затвердженому складі на чолі з доктором філологічних наук, професором В. Шинкаруком заслухала звіти молодих науковців, які доповіли про виконання освітньої складової програми підготовки доктора філософії (які іспити та заліки складено відповідно до навчального плану, проходження асистентської педагогічної практики тощо) та її наукової складової, а саме – про стан розроблення дисертаційного дослідження (фактичне виконання дисертації у відсотках від загального обсягу роботи, які розділи вже написано і які заплановано підготувати наступного року).

     У фокусі особливої уваги атестаційної комісії були апробація результатів дослідження та публікаційна активність. Аспіранти та здобувачі докладно розповіли про кількість наукових праць, опублікованих за темою дисертації у звітному році, а саме: кількість статей у наукових фахових виданнях України та наукових періодичних виданнях, які включено до міжнародних наукометричних баз, участь у науково-практичних конференціях та публікацію тез доповідей. Наукові керівники навели стислу характеристику аспірантам і здобувачам, а завідувачі ознайомили з висновками кафедри щодо їх роботи. Важливою ланкою діяльності всіх членів гуманітарно-педагогічного факультету є профорієнтаційна, тому аспіранти і здобувачі розповіли також про здобутки в цій галузі.

     Високий рівень наукової підготовки та гарні показники за всіма видами діяльності продемонстрували аспіранти І. Васильківський (науковий керівник – д. пед. н. Р. Сопівник), Л. Пилипенко (науковий керівник – д. іст. н. С. Білан), О. Стукало (науковий керівник – д. пед. н. С. Амеліна), С. Михнюк (науковий керівник – проф. О. Кубіцький), О. Тимошенко (науковий керівник – доц. І. Савицька), І. Гордєєва (науковий керівник – д. філос. н. С. Сторожук), О. Соколова (науковий керівник – проф. М. Максюта).

     За результатами обговорення звітів членами атестаційної комісії прийнято рішення про атестацію аспірантів і здобувачів. Голова атестаційної комісії, доктор філологічних наук, професор В. Шинкарук привітав аспірантів, здобувачів і наукових керівників з успішною атестацією, закцентувавши на необхідності не зупинятися на досягнутому, а підвищувати показники виконання освітньо-наукової програми. Отже, гуманітарно-педагогічний факультет плекає гідну наукову зміну і має значний науковий потенціал, спрямований у майбутнє.

Олена Балалаєва,
секретар наукової ради гуманітарно-педагогічного факультету

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook