«Моя перша практика в НУБІП»

8 червня 2020, 0:52

     Моя перша практика в університеті почалася саме з предмету ТВПТ. Розпочинаючи, навіть уявити не могла, що ж ми будемо на ній проходити та вивчати.

     Ще на денному навчанні я зрозуміла, що навчання з Миколою Гавриловичем дуже цікаве та несподіване.

     Дистанційне навчання, а згодом така ж практика я думаю для всіх нас це непередбачений досвід.

   Спочатку ми зібралися на онлайн-конференції, де викладач розповів нам про правило трьох «Г». І кожного наступного дня ми все більше вивчали ці «Г»: генетика, годівля та гігієна – три невід'ємні пункти при вивченні тваринництва.

    Наше заняття з практики пройшло у вигляді презентацій. Ми створили 17 презентацій стосовно різних порід тварин. Починаючи з корів та закінчуючи страусами. Ми дивились презентації один одного, а потім коментували їх, ділилися своїми враженнями, зауваженнями.

     Обговорювали в цілому ситуацію щодо норок. Всі долучилися до обговорення цін на тварин, цін на їх продукцію та скільки всього можна було отримати з однієї тварини.

     Наступного дня ми розпочали вивчати годівлю. Було цікаво те, що кожен з нас продовжив доповідати про свою тварину, про її раціон, про ціни на ті ж самі корми, про методи заготівлі кормів.

     Бо якщо один сів би та спробував розповісти про 17 тварин я гадаю це було б дуже важко та довго. А так ми всі були залучені та встигли вчасно.

     Завершальний день практики був дуже продуктивний. Я гадаю, що практика з такого предмету як ТВПТ взагалі була дуже продуктивною.
Ми вивчали гігієну тварин. Перед нами було поставлено завдання — створення власної ферми. Це потребувало чимало часу, аби все продумати та занотувати.

   Також Микола Гаврилович надавав нам влучні презентації про гігієну повітря, води, вимоги до санітарних норм приміщень. Все це дуже допомогло для створення власної віртуальної ферми.

     Підхід Миколи Гавриловича до практики мені дуже подобається, ми не просто копіюємо інформацію, ми думаємо, логічно мислимо «що було, як би так».

      А найважливіше, я гадаю, те, що ми працюємо в команді, що в подальшому житті нам дуже знадобиться.

     Я думаю, що моєю ціллю щодо практики було дізнатися більше, ніж на навчанні, щось цікаве, те що змогло б мене зацікавити. Так і відбувалося, було цікаво дізнаватися про тварин таке, що я навіть не знала, не знала я і проте як створюється ферма, але прочитавши матеріалів і в Інтернеті й той матеріал, який відправляв Микола Гаврилович я можу сказати, що тепер я точно вмію це робити.

     Лише тепер, після проходження практики, я зрозуміла значимість даного предмета, який на початку ми вважали зайвим і взагалі не необхідним для нашої майбутньої професії.

     Я вважаю, власне що ми ще зіткнемося з цим у майбутньому, бо все ж таки наша країна аграрна і в ній переважає сільське господарство.

    Я дякую Миколі Гавриловичу за цю чудесну практику, за знання які я отримала вивчаючи курс ТВПТ та за всі класні враження від співпраці з таким креативним викладачем.

Богаєвська Анна
Студентка 1 курсу економічного факультету


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook