Карантин – не завада підготовці магістерських робіт на кафедрі терапії і клінічної діагостики НУБіП України

6 червня 2020 року
     Закінчився основний навчальний період у студентів ОС «Магістр» 1 року навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України. Триває період здачі екзаменів, підбиття підсумків і визначення рейтингу студентів. Однак, найголовнішим завданням магістра є виконання і обов’язкове написання магістерської роботи, оскільки вона – найважливіший етап в підготовці фахівця, завершальна ланка в єдиній системі теоретичного і практичного навчання студента.

     Майбутній фахівець має продемонструвати ступінь своєї підготовленості з обраної спеціальності, рівень загальної, наукової і професійної ерудиції, творчий пошук нових напрямків в науковому і практичному підході до розв'язання поставлених завдань. Постає питання, чи позначаться карантинні умови на виконанні магістерських робіт? На мою думку – ні. Навчальний процес в умовах пандемії коронавірусу, що спіткала увесь світ, змусив усіх активізуватись і навіть «переформуватись» відповідно вимогам часу. Викладачі і студенти адаптувалися і освоїли різноманітні форми дистанційного навчання. А ще в умовах пандемії людство стало згуртованішим і добрішим. Під час карантину в інтернет-просторі з’явилося дуже багато наукової і навчальної інформації, яка викладається для безкоштовного використання: безкоштовні (free content) вебінари, конференції, міжнародні конгреси, навіть повні начальні курси європейських провідних університетів. З метою підтримання студентів в стані активного наукового пошуку доцент Наталія Бойко провела відео-співбесіду зі своїми магістрантами щодо стану написання магістерських робіт.

     Було акцентовано увагу на необхідності написання перших двох розділів магістерської роботи (огляду літератури, матеріалів і методів). Бо саме зараз є всі можливості для їх оформлення. Не використати всі ці ресурси – означає втратити шанс швидко оволодіти сучасними знаннями і надбаннями з питань діагностики, лікування і профілактики хвороб тварин. 

     Практичну складову магістерських робіт студенти мають змогу доробити протягом літніх і осінніх місяців. Кожен студент магістратури пише магістерську роботу відповідно своїх вподобань. Ось, Олександра Корчак цікавиться дієтотерапією у тварин. Магістерську роботу виконує щодо проблеми ожиріння у котів, тому зараз працює в закладі, який реалізує промислові корми для тварин і корми лікувальні. Одночасно з реалізацією продукції вона аналізує відзиви власників про ефективність кормів для схуднення різних торгових марок.

     Катерина Михальова себе бачить лише в лікувальній справі, працює в клініці ветеринарної медицини. Тема її магістерської роботи стосується діагностики і лікування гемобластозів у тварин, зокрема лімфосаркоми. Більшу частину свої роботи вона вже зробила, однак продовжує набирати клінічний матеріал у себе на клініці, спілкується з фахівцями з інших клінік.

     Не відстають від своїх колег у написанні магістерських робіт Світлана Бицька і Карина Пугач, яких цікавить сечокам’яна хвороба і тромбоемболія у домашніх тварин.  Після спілкування зі своїми магістрантами я впевнилась, що карантин – не завада для виконання і оформлення магістерських робіт, і восени магістранти представлять результати своєї роботи.

Наталія Бойко,
доцент кафедри терапії і клінічної діагностики

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook