Інноваційні компанії – об’єкти вивчення дисципліни «Контролінг інноваційної діяльності»

31 травня 2020 року

В 2020 році все людство планети зіткнулось із викликом та форсмажорною ситуацією, на яку найбільш інноваційні компанії зреагували досить швидко. І хоча у нас поки що немає літаючих автомобілів, але подумайте про ті круті речі, які ми маємо: віртуальна реальність, польоти у космос, використання для навчання онлайн ресурсів найпрестижніших університетів світу, переміщення по кімнатах на Zoom платформі – наче телепортація, безпілотники, які доставляють життєво важливі ліки, переробка пластику та інших відходів тощо. Ці та ще десятки надихаючих досягнень створені інноваційними компаніями світу та входять у наше повсякденне використання. Серед найбільш інноваційних секторів економіки та 50 компаній світу у 2020 році варто відзначити компанії, що працюють у сфері реклами, архітектури та дизайну, штучного інтелекту та краси, біотехнологій та науки даних, креативної індустрії та енергії, фінансів та їжі, створення ігор та логістики тощо. Серед найінноваційніших регіонів Африка, Азіатсько-Тихоокеанський Регіон, Китай, Європа, Індія, Латинська Америка, Середній Схід тощо. Нажаль, українських компаній в рейтингу немає, але навчання інноваціям, розгляд найкращих інноваційних кейсів країн світу дозволяє ознайомитись із їх продуктами та розуміти, що все можливо реалізувати.

Саме інноваційні кейси компаній та інноваційні проєкти є об’єктом вивчення дисципліни «Контролінг інноваційної діяльності», що викладається на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту доцентом Титарчук І.М. Протягом семестру студенти працювали із дефініціями та інструментами контролінгу інноваційної діяльності. Попри вплив на формат навчання COVID-19 було опрацьовано достатньо навчального матеріалу та проаналізовано цікаві інноваційні кейси. Комунікація із студентами велась через платформу Zoom, месенджер Viber та email розсилку. В результаті, 28 травня студенти під контролем викладачів кафедри Титарчук І.М. та Гаврилюка В.П. успішно склали іспит і близько 50% групи отримали оцінку відмінно.

Вважаємо, використання кейсів та прикладів інноваційних проєктів компаній світу, що входять в рейтинг ТОП-50, натхненним прикладом навчання та мотивації для реалізації власних інноваційних ідей та ініціатив студентів, тому кафедра й надалі використовуватиме їх при викладанні різних дисциплін.

Ірина Титарчук,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook