Відеозустрічі викладачів і абітурієнтів: нові профорієнтаційні можливості для факультету ветеринарної медицини

31 травня 2020 року
     У рамках профорієнтаційних заходів Національного університету біоресурсів і природокористування України весною 2020 року було проведено кілька зустрічей з потенційними абітурієнтами. 

     Професор кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого, доктор біологічних наук Лілія Калачнюк провела відеозустріч із Валерією Кубською, яка проявила зацікавленість навчанням на факультеті ветеринарної медицини завдяки розповідям своєї подруги – студентки 4 групи 2 курсу факультету Ірини Нестеренко та попередньо достатньо ґрунтовно ознайомившись із веб-сторінками і відеоматеріалами університету.

     Основною метою відеозустрічі було надання оновленої інформації про університет, умов навчання в ньому і можливостей майбутнього працевлаштування, а також буклетів кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого та яскраві приклади власної реалізації, починаючи від академіка М.Ф. Гулого, чиє ім’я носить кафедра, і теперішнього завідувача кафедри – професора, доктора ветеринарних наук Віктора Томчука та закінчуючи моїми учнями – докторантом, доцентом, кандидатом ветеринарних наук Олексієм Арнаутою та випускниками факультету – здобувачем Вікторією Прис-Каденко й аспірантом Романом Пальонко. Були продемонстровані світлини аудиторій та лабораторій як для занять студентів і гуртківців, так і для досліджень НПП, докторантів та аспірантів, здобувачів. Поряд з цим Лілія Калачнюк згадала і свого керівника кандидатської дисертації – випускника факультету ветеринарної медицини, колишнього директора ІМБГ НАН України, академіка НАН України Геннадія Мацуку.
     На початку березня здобувач Вікторія Прис-Каденко відвідала Васильківський навчально-виховний комплекс "ЗОШ І-ІІІ ступенів. ДНЗ №4", з яким було підписано договір про 5-річне співробітництво та організацію взаємовідносин НУБіП ще в 2017 році.


     Лілія Калачнюк і Вікторія Прис-Каденко на зустрічах представили в різних формах інформаційні матеріали для вступників, умови навчання, можливості студентського життя в університеті та подальші перспективи після закінчення освіти, а також було вказано на особливості набуття фаху ветеринарного лікаря та його удосконалення на факультеті ветеринарної медицини.

     Професор Лілія Калачнюк наголосила на можливостях активної участі студентів у наукових дослідженнях і на успішній діяльності студентських наукових гуртків факультету ветеринарної медицини.

     Такі зустрічі виявилися дуже корисними, сприяли глибшому розумінню потенційних абітурієнтів суті навчального процесу в НУБіП України та його переваг у порівнянні з іншими ЗВО. У цілому майбутні вступники залишилися дуже задоволеними від представлення інформаційного матеріалу про університет, його ННІ та факультети.

Лілія Калачнюк,
професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook