До 122-річчя НУБіП: відкрито картинну галерею

29 травня 2020 року
     До Дня університету відкрито картинну галерею у 3-му навчальному корпусі, до створення якої долучилися ректорат, керівництво факультетів і ННІ та відокремлених підрозділів.

     Університет – не тільки освітній заклад, але й центр культури, який повинен виховувати у молоді відчуття прекрасного і патріотизм, знайомлячи з кращим, що створено його народом, зазначає очільник університету Станіслав Ніколаєнко.

     У галереї представлені копії картин знаменитих українських живописців, виконані з бурштину у одній з творчих майстерень Рівного, столиці сонячного каменю, – пейзажі українського села і життя українців кінця ХІХ-початку ХХ століття Миколи Пимоненка і Сергія Васильківського, презентуючи експозицію, сказав один з авторів ідеї її створення, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.

     Власне, ця ідея виникла, коли в 3-му корпусі з’явилася гербова зала, яку прикрашають герби університету і його підрозділів, виконані у бурштині. Тож з визначенням матеріалу вагань не було: картинна галерея стала її своєрідним продовженням. Поціновувачі українського живопису зможуть оцінити «бурштинову інтерпретацію» творів Миколи Пимоненка – «Ідилія», «Вечоріє», «Сінокіс», «Українська ніч», «Жнива в Україні», «Брід». Творчість Сергія Васильківського представлена такими творами на козацьку тематику, як «Вибір полковником Мартина Пушкаря», «Задунайський запорожець», «Гармаш часів гетьмана Івана Мазепи», а також «Полтавщина», «Околиця», «Сільська вулиця», «Побачення» і «Табір». Єдина робота маслом – це полотно, де зображені видатні історичні постаті українського державотворення.

     Загалом же ця картинна галерея нараховуватиме 25 полотен.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook