ПЕРШІ ПІДСУМКИ СКЛАДАННЯ ЕКЗАМЕНІВ ONLINE З ДИСЦИПЛІНИ «ВНУТРІШНІ ХВОРОБИ ТВАРИН»

26 травня 2020 року

 Підсумкова атестація є обов’язковою складовою навчання студентів. Цьогоріч в умовах дистанційного навчання екзаменаційна сесія також відбувається online з використанням різних електронних сервісів і платформ. На факультеті ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України екзаменаційна сесія у студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» розпочалася з 18 травня 2020 р. Студенти випускного курсу упродовж двох тижнів мають скласти чотири екзамени, зокрема й з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» викладання якого забезпечує кафедра терапії і клінічної діагностики. Так упродовж першого тижня екзамени з зазначеної дисципліни відбулися у студентів 4, 3 і 7 груп.

 Проведення екзамену відбувалося у декілька етапів. Організаційні питання та умови проведення підсумкової атестації були попередньо обговоренні на консультаціях організованих online на базі платформи Cisco Webex.
У день екзамену, згідно затвердженого деканатом розкладу, студенти зранку, у визначений час, через свої особисті кабінети в ЕНК на базі Elearn розпочинали складання підсумкової атестації письмово упродовж двох академічних годин. Після чого екзаменатори приступали до перевірки письмових робіт студентів. Згодом online за допомогою платформи Webex (упродовж четвертої пари) екзаменатори проводили співбесіду зі студентами, на якій останні додатково відповідали на поставлені питання.
З написанням екзаменаційних робіт в ЕНК на базі Elearn студенти впорались вчасно. Певне побоювання як спрацює система було присутнє тільки під час першого екзамену. Надалі все працювало чітко і безперебійно. Слід зауважити досить високий рівень письмових робіт студентів, що ілюструє наведений графік. 
 Однак для визначення об’єктивних знань у день екзаменів з 13-00 була проведена індивідуальна співбесіда з кожним студентом.
 
 
 
 
 
 
 За результатами поточної навчальної роботи на ЕНК, письмового складання екзамену та проведеної співбесіди online близько 10 % студентів отримали оцінку «відмінно», 60 % – «добре» і 20 % – «задовільно». В цілому ж дистанційна форма проведення екзаменів в умовах карантинних обмежень можлива і не викликає особливих нарікань як у викладачів, так студентів. 
 Також сліз зауважити, що 22 травня відбулися консультації зі студентськими групами, що мають складати екзамен на початку наступного тижня. Були обговорені основні організаційні моменти, а також питання, що стосувались безпосередньо навчального матеріалу.
 
 Всім учасникам навчального процесу, черговий раз бажаю міцного здоров’я, терпіння і успішного завершення екзаменаційної сесії!
 
Завідувач кафедри терапії і клінічної діагностики, доцент В.М. Костенко
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook