Викладачам технікумів і коледжів онлайн презентували факультет ветеринарної медицини НУБіП України

25 травня 2020 року

ННІ неперервної освіти і туризму спільно з факультетом ветеринарної медицини працює в напрямку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти аграрної галузі.

Підвищення кваліфікації в онлайн режимі проходили викладачі спеціальностей  211 «Ветеринарна медицина» та 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» розпочалося 18 травня 2020 року.

До онлайн лекцій долучився доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Григорій Бойко, який є відповідальним за організацію післядипломної освіти на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.

В першу чергу Григорій Бойко відмітив, що факультет ветеринарної медицини НУБіП України має вікові традиції, є центром ветеринарної освіти, науки, інновацій і практики в нашій державі.

В 2020 році факультету ветеринарної медицини НУБіП України виповнюється 100 років.

Було презентував структуру факультету – це 8 потужних кафедр, ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс» та НДІ «Здоров’я тварин». Наголошено, що підготовку лікаря ветеринарної медицини здійснює 110 висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, третина з яких – доктори наук, професори.

Після цього Григорій Бойко презентував навчально-наукові, дослідницькі лабораторії та клінічні спеціалізовані кабінети: музей анатомії з технологіями пластинації біологічних препаратів, Клінічний центр «Ветмедсервіс», обладнаний високотехнологічними приладами для рентгендіагностики, УЗ-діагностики, ендоскопії тварин, грумінгу, стоматології.

 

На сьогоднішній день на факультеті діє єдиний в Україні і унікальний «Банк крові тварин», «Центр репродуктології тварин з банком сперми і ембріонів», «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині» з вивчення і застосування стовбурових клітин, ННЛ альтернативних методів навчання.

 

Далі увагу слухачів було акцентовано на спеціальностях, за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини: 211 «Ветеринарна медицина» з ліцензійним обсягом 350 осіб та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з ліцензійним обсягом 75 осіб.

Наголошено, що факультет ветеринарної медицини здійснює підготовку фахівців за багатьма магістерськими програмами, в тому числі «Ветеринарне забезпечення Збройних сил України».

В кінці зустрічі були продемонстровані відеоролики, які презентують факультет ветеринарної медицини.

Час, який залишився було присвячено відповідям на багаточисельні запитання, які стосувались організації дистанційного навчання в період карантину і умовам вступу випускників технікумів на факультет ветеринарної медицини НУБіП України.

Вадим Іщенко

Григорій Бойко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook