Дотримання академічної доброчесності на порядку денному навчально-методичної ради університету

19 травня 2020 року
     Вперше відбулось засідання навчально-методичної ради в режимі он-лайн відеоконференції CISCO Webex. Розпочали навчально-методичну раду з питання про підготовку до Дня університету який має відбутися наприкінці травня з доповіді проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші.

     Про перевірку екзаменів, що проводяться дистанційно доповіла Лариса Кліх, начальник навчально-методичного відділу. Вона зазначила про високу якість організації і підготовки деканатами та ефективне використання онлайн ресурсів для проведення відеоспівбесід з студентами.

     Оксана Зазимко, начальник навчального відділу, доповіла про освітні програми підготовки бакалаврів та магістрів, які у 2020-2021 н.р. підлягають акредитації НАЗЯВО. Вона звернула увагу присутніх на оновлені правила та вимоги акредитації НАЗЯВО.

     Про попередні результати перевірки випускних дипломних робіт на наявність плагіату доповіла заступник начальника навчального відділу Олена Колеснікова.

     Професор Володимир Боголюбов зробив доповідь на тему «Про інтеграцію освітніх програм НУБіП у Європейській простір вищої освіти». Після доповіді відбулась дискусія в результаті якої вирішили передивитись Освітні програми з метою коригування згідно вимог.

     Наступним питанням розглянули стан перевірки дипломних випускних робіт на наявність плагіату. Були представлені звіти та висновки, які показали що не всі студенти навчились дотримуватись академічної доброчесності. Тому було прийнято рішення дотримуватись правил «Положення про порядок перевірки наукових, навчально-методичних, дисертаційних, магістерських, бакалаврських та інших робіт на наявність плагіату в НУБіП України» (який є на офіційному сайті університету – https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/polozhennya_pro_perevirku_na_plagiat_onovleno.docx).

     В продовження цієї теми, про результати роботи комісії з академічної доброчесності доповіла директорка наукової бібліотеки університету Тетяна Кіщак. Вона представила результати роботи комісії, відзначила основні моменти на які слід звернути увагу при підготовці навчальних та наукових рукописів.

     Традиційно на завершення рада розглянула навчальну літературу та одноголосно вирішила клопотати перед великою вченою радою університиту щодо рекомендації до друку:

  1. Підручник «Labor safety and life protection» («Безпека праці та життєдіяльності» англійською мовою) (автори: к.с.-г.н., доцент Піскунова Л.Е., к.с.-г.н., доцент Бондарь В.І.).
  2. Навчальний посібник «Правове забезпечення управлінського рішення» (автори: к.ю.н., доцент Артеменко О.В., Гбур Л.В., Стасюк Н.А.).
  3. Навчальний посібник «Проблеми інформаційного права» (автори: к.ю.н., доцент Артеменко О.В., к.ю.н., доцент Улютіна О.А.).
  4. Навчальний посібник «Інженерний захист та підготовка територій» (автори: к.т.н., доцент Бакулін Є.А., д.т.н., доцент Яковенко І.А., Бакуліна В.М.).
  5. Навчальний посібник «Management accounting» («Управлінський облік» англійською мовою) (автори: д.е.н., проф. Гуцаленко Л.В., к.е.н., доц. Колеснікова О.М., к.е.н., доц. Лепетан І.М., к.е.н., доц. Марчук У.О., к.е.н., доц. Мельянкова Л.В.).
  6. Навчальний посібник «Українська мова як іноземна» (укладачі: д.пед.н., проф. Костриця Н.М.; к.філол.н., доц. Савенко Т.Д.; Савенко О.М.).

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook