Члени гуртка «Інвестор» активні учасники ІІ Міжнародної студентської науково-практичної конференції

15 травня 2020, 13:59

 

   Члени наукового гуртка «Інвестор» активно прийняли участь у ІІ Міжнародній науково-практичній студентській конференції «Фінансові механізми сталого розвитку України в умовах сучасних викликів» були підготовлені тези за напрямками конференції. Зокрема Гуренко Вікторія розглянула місце і роль фінансів корпорацій у фінансовій системі України, Парасочка Павло, розкрив сутність фінансової кризи та причини її виникнення. В свою чергу Туренок Ліна розкрила теоретичні засади фінансової безпеки підприємства. Проблеми управління державними фінансами, та перспективи їх вирішення розкрила Охріменко Олександра.

Інноваційну діяльність сільськогосподарських підприємств проаналізувала Шкуропатська Анастасія, визначивши основні ключові завдання і проблеми та запропонувала шляхи їх вирішення. Питання розвитку корпоративних фінансів розглянули Бабич Марія та Гаркуша-Омельченко Катерина. Дивідендну політику корпорацій розглянула Цесар Вікторія, розкривши основні підходи до виплати дивідендів, зазначивши, що дивідендна політика в Україні більше відповідає консервативному підходу, а на Заході це більше агресивний підхід.

Сама ж конференція відбувалася 12 травня 2020 р. в он-лайн режимі у хмарному сервісі Zoom, де з доповідями виступив Андрій Корнієнко, розповівши про сучасний стан прямого іноземного інвестування в Україні. Проаналізував індекс інвестиційної привабливості України, вказавши  на негативні фактори, що впливають, зокрема високий рівень корупції, відсутність земельної реформи, досить великий відсоток тіньової економіки, великий тиск контролюючих органів, воєнний стан на Сході країни.

      

З досить актуальною доповіддю на сьогоднішній день, виступив Павло Парасочка «Фінансова криза внаслідок пандемії COVID-19», який проаналізував світовий фінансовий стан країн що розвиваються та невтішні прогнози на наступні місяці щодо падіння  біржових індексів, зниження процентних ставок банків, критичний стан малого і середнього бізнесу, падіння ВВП в Україні.

За результатами виступу, були визначені переможці. Наші гуртківці також отримали переможні місця: Парасочка Павло – ІІ місце, Корнієнко Андрій- ІІІ місце.

  

Вітаємо наших студентів та бажаємо  подальших творчих успіхів!

Ліна Туренок,

староста гуртка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook