Продовжуються роботи з утримання газону футбольного поля в належному стані

12 травня 2020 року
     Як виглядає футбольне поле – знають усі: ідеальний зелений газон. Але не всім відомо, наскільки складно утримувати поле в належному стані, скільки для цього необхідно знань і регулярних зусиль.

     Футбольне поле – територія, яка інтенсивно експлуатується, але покриття при цьому має завжди залишатися рівномірним. Щоб поле відповідало стандартам, необхідно за ним правильно доглядати.
     На початку квітня вже проводилася скарифікація та аерація газону. В кінці квітня викладачами кафедри фізичного виховання була проведена робота по видаленню бур`яну. Трав`яний газон поля постійно скошується. На початку травня компанія Grasser розпочала піскування (топ-дрессинг) та підсів газону.

     Топ-дрессинг вирішує одночасно багато проблем, що виникають під час експлуатації трав`яного газону: заповнює незначні проміжки і тріщини; в поєднанні зі скарифікацію і вертікутацією дозволяє уникнути надмірного накопичення повсті; запобігає застою води і покращує аерацію; підтримує і поглиблює кореневу систему трави; сприяє проростанню газону після підсіву; покращує і підтримує необхідну текстуру ґрунту. Для топ-дрессингу використовують чистий річковий пісок, який рівномірно розподіляють по спортивному газоні за допомогою спеціальної техніки. Піскування спортивного газону проводять кілька разів за період вегетаційного сезону. Зазвичай його поєднують з комплексом інших заходів по догляду за спортивним газоном: внесенням добрив, скарифікацією, підсівом, аерацією і ін. Таким чином виникає синергія, завдяки якій досягається максимальна ефективність кожної операції. Топ-дрессинг збільшує загальний період експлуатації спортивного поля та в рази підвищує його якість.

     8 травня на стадіон НУБіП України було завезено 20 т річкового піску, який потрібно було просіяти і видалити всі зайві предмети і каміння для якісного піскування газону. Компанія Grasser надала всю необхідну техніку і фахівців по проведенню робіт, а викладачі кафедри фізичного виховання організували роботу по просіюванню піску. Таким чином топ-дрессинг газону футбольного поля було успішно проведено і ще засіяно 110 кг трави для футбольного газону.

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook