Належні практики виробництва птахівничої галузі
Належні практики виробництва птахівничої галузі
23 жовтня 2019 року
ПрАТ «Миронівська птахофабрика»
17 жовтня 2019 р студенти ОС "Магістр" , члени гуртка «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів», мали змогу практично перевірити та застосувати знання, отримані під час вичення дисциплін, що включені в ОП "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" в умовах ПрАТ «Миронівська птахофабрика».
Слід зазначити, що підприємство «Миронівська птахофабрика» (МПФ), створене в 2000 році, сьогодні є одним із лідерів галузі виробництва курятини, що випускається під ТМ «Наша Ряба». Підприємство входить в склад потужного холдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) і реалізує свою продукцію як в Україні, так і за кордоном. Частка даної продукції на вітчизняному ринку становить 50 % від загальної кількості курятини промислового виробництва. Також МХП є найбільшим експортер продуктів птахівництва серед українських підприємств і одне із тих підприємств, яке має запроваджені системи управління безпечністю харчових продуктів. Но підприємстві дотримуються європейських та найвищих міжнародних стандартів за контролем якості й безпечністю на всіх етапах виробничого процесу.
Сучасне обладнання від провідних світових компаній з Данії, Голландії та Німеччини оптимізує утримання птиці, розробку тушок, упаковку м’яса та утилізацію відходів.
Студенти побачили, яким чином застосовуються і реалізуються процедури програм передумов та принципи аналізу небезпечних факторів, задля забезпечення безпечності харчових продуктів.
Виробничі лабораторії аналізують стан води, корму, підстилки та устаткування, що відповідає вимогам міжнародного сертифікату безпеки ISO / IEC 17025: 2018.
Марія Галабурда,
керівник гуртка, доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи
керівник гуртка, доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи