Військова підготовка студентів навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства

11 травня 2020 року
     Протягом березня - травня поточного року згідно розкладу дистанційного проведення занять, затвердженим завідувачем кафедри військової підготовки НУБіП України, кандидатом педагогічних наук, полковником Есауловим Анатолієм Олексійовичем, доцент кафедри військової підготовки, кандидат військових наук Андрієвський Андрій Петрович проводить заняття з військової підготовки зі студентами ННІ лісового і садово-паркового господарства.

     Під час в онлайн-занять, використовуючи Join Zoom Meeting, студенти скороченого терміну навчання, 3 і 4 курсів дистанційно вивчають модуль «Тактична і тактико-спеціальна підготовка» за відповідними військово-обліковими спеціальностями: «Застосування автомобільних з’єднань, військових частин і підрозділів», «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів».

     Під керівництвом викладача студенти ННІ ЛіСПГ у тісній взаємодії зі студентами інших факультетів з зацікавленістю беруть активну участь у заняттях з військової підготовки, набувають знань, що стосуються управління підрозділами в умовах бойових дій. Згідно з електронними картами на заняттях студенти тренуються управляти механізованими і автомобільними підрозділами у різних видах бою; вивчають умовні тактичні знаки відповідно до стандартів НАТО; готують матеріали семінарів, відповідають на питання викладача, щоб якісно підготуватися для складання підсумкових заліків та іспитів.
Іншою мовою, елементи таких занять можна дорівняти до елементів управляння персоналом у малому та середньому бізнесі. Під час таких занять доцент Андрієвський Андрій вміло імплементує військову підготовку до умов управляння персоналом. З метою адаптування студентів до роботи на міжнародному рівні важливим елементом таких занять є супроводження матеріалів занять з військової підготовки тезами і фразами англійською мовою.

     Найактивнішими студентами у таких заняттях є студенти: Бичков Антоній, Московченко Катерина, Сегеда Олексій, Микола Сердюк, Вергелес Олександр, Оксана Кузнецова із ННІ ЛіСПГ, Гаркавий Ярослав, Демченко Михайло, Нечипоренко Євген, Онопрієнко Владислав, Чоп Олександр, Євген Коваль, Богдан Марченко, Андрій Кузьмін, Уніченко Владислав із Механіко-технологічного факультету, Корчак Анатолій (ННІ неперервної освіти і туризму), Григоревський Микола та Леонід (агробіологічний факультет).
     Гнучкий графік занять дозволяє провести не тільки планові заняття серед студентів кафедри військової підготовки, а й інформаційні наради серед студентів, які бажають поступити на навчання на цю кафедру.

     Відомо, що у програму навчання, яку пропагує доцент Андрієвський Андрій, додатково включені елементи тренування навичок рукопашного бою, оволодіння холодною зброєю, практичне ознайомлення з бойовою армійською системою (БАРС) для підрозділів спеціального призначення. Програма навчання передбачає участь у науковій та науково-технічній діяльності університету, участь в інтелектуальних конкурсах і стартап-проєктах університету тощо. Відомо, що під керівництвом Андрія Петровича ці студенти вже підготували для університету нові стартап-проєкти. Кількість бажаючих навчатися у доцента Андрієвського Андрія Петровича зростає.
     Стало відомо, що вже проходять передвступну підготовку для навчання на КВП студенти ННІ ЛіСПГ Пшеничко Олег, Жебчук Степан, Намчук Максим, Отрошок Олексчій, Остроножко Владислав, Панчук Надія, Яценюк Юлія та багато інших студентів!

Надарая Костянтин,
студент гуманітарно-педагогічного факультету,
спеціальність журналістика
Сегеда Олексій
студент ННІ лісового і садово-паркового господарства,
спеціальність лісове господарство 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook