Знати про правильність харчування людина повинна не менше, ніж про математику і рідну мову – основна тема семінару студентів-харчовиків

11 травня 2020 року
     Фахівці в галузі організації харчування і виробництва харчових продуктів завжди мали і матимуть високий соціальний статус, завдяки своїй відповідальності, наполегливості, цілеспрямованості, комунікабельності, здатності до постійного навчання та удосконаленню своїх навичок. Успішний технолог харчової промисловості має виховувати в собі емоціональну стійкість та вміння вирішувати будь які складні ситуації та проблеми, які нерідко трапляються у сфері харчування.

     Сьогодні, у скрутний для країни час, студенти, за підтримки викладачів, зуміли пристосуватися до умов карантину. Дистанційне навчання – не є камінцем спотикання для студентів НУБіП, а особливо факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, тому не зупиняючись на меті стати висококваліфікованими фахівцями, студенти продовжують наполегливо здобувати нові знання та удосконалювати вже набуті навички під час практичних та лабораторних занять.

     6 квітня 2020 року викладачами кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Очколяс Оленою та Миколою Ніколаєнко разом із студентами 3 курсу було проведено семінар на тему: «Вплив харчування на стан здоров’я людини» з дисципліни «Основи фізіології та гігієни харчування».

     Семінар розпочався вчасно, згідно з затвердженим навчальним розкладом та був розділений на дві частини. Викладачі розпочали першу частину семінарського заняття з подання основних аспектів на тему: «Вплив харчування на стан здоров’я людини».

     Кожним із студентів було підготовлено презентацію, обравши цікавий для себе розділ даної теми («Вплив швидкого харчування і харчових домішок на здоров’я людини», «Харчування як основний чинник збереження здоров’я населення» та інші).

     Доповідачі по черзі доповідали про опановану ними наукову інформацію, ілюструючи картинками, таблицями, графіками. В кінці кожного виступу студенти дискутували на представлену тему, обговорювали нову інформацію, ділилися своїми думками, запереченнями, ставили запитання доповідачу та один одному.

     У кінці ZOOM-конференції, старший викладач Олена Очколяс поставила декілька запитань до студентів по обговорюваній темі, щоб переконатися про засвоюваність поданої інформації. Більшість студентів активно відповідали та показали хороший рівень знань за темою: «Вплив харчування на стан здоров’я людини».

     Усі учасники залишилися задоволеними від такого формату дистанційного навчання, кажучи, що «трішки розбавили сірі будні карантину» і з нетерпінням чекають повернення в рідні стіни університету.

Наталія Слободянюк,
заступник декана

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook