Будьмо знайомі: онлайн День відкритих дверей в Бережанському агротехнічному коледжі

9 травня 2020 року

Щоб реалізувати свої мрії в реальний успіх, Ви повинні працювати.
Працювати багато, наполегливо, постійно - це шлях
до вдосконалення і максимального результату.
(Джон Паттерсон)

     Освіта у коледжі — складова системи освіти України, що є комплексом педагогічних і організаційно-управлінських заходів, спрямованих на забезпечення оволодіння знаннями, уміннями і навичками в обраній галузі професійної діяльності, розвиток компетентностей та професіоналізму, виховання загальної і професійної культури.

     5 травня 2020 року в Бережанському агротехнічному коледжі проведено онлайн День відкритих дверей, щоб допомогти учням шкіл правильно визначитись з вибором професії.
     Перед майбутніми абітурієнтами та їх батьками виступила директорка коледжу Світлана Пилипишин, яка надала детальну інформацію про навчальний заклад, наголосивши, що «коледж – це заклад майбутнього, оснащений комп’ютерними навчальними аудиторіями, забезпечений технічною базою, інвентарем для розвитку спорту. В коледжі є чудові керівники художньої творчості, які допомагають студентам розвивати мистецькі здібності. Все це допомагає студентам здобути високу професійну підготовку та розвивати себе як особистість».

     Маріанна Михайлишин, завідувачка відділення комп’ютерної інженерії та електротехніки, розповіла, що відділення здійснює підготовку спеціалістів за такими спеціальностями: 123 «Комп’ютерна інженерія», 141«Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».
     Студенти відділення неодноразово займають призові місця в олімпіадах з математики, вищої математики, інформатики, інженерної та комп’ютерної графіки. Беруть участь у наукових пікніках з фізики, робототехніки, програмування та фахових електричних дисциплін; в акціях, присвячених Дню безпечного інтернету. Викладачі фахових комп’ютерних дисциплін є інструкторами мережевої академії Cisco. Щорічно відбуваються зрізи знань, які проводить Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».
     Під час навчання студенти проходять практику на різних підприємствах, а саме: ВАТ «Тернопільобленерго» «Бережанський РЕМ», ТОВ «Крона», ТОВ «Галицька зернова компанія», ТОВ «Мега Ком», магазин «Цифровик», ТзОВ «Плітос», ТзОВ «ДКТ-СЕРВІС ЛТД», Компанія «Нео-сервіс», ТзОВ «Vivat Servise» та ін.
     Крім основної спеціальності, студенти додатково отримують робітничі професії оператора комп’ютерного набору, слюсаря з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіки), електрогазозварника, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування.
     Ірина Тернова, завідувачка відділення економіки та прикладної екології ознайомила з підготовкою фахівців на її відділенні, акцентувавши увагу на тому, що тут навчаються за п’ятьма спеціальностями: 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 101 «Екологія».

     Студенти відділення займають призові місця в олімпіадах, в мовно-літературних конкурсах, творча молодь бере участь в концертах. Студенти проходять практику у виробничих умовах на сільськогосподарських підприємствах. Під час практики студенти виконують функції посадових осіб: керівника, головного бухгалтера, бухгалтера з обліку матеріальних цінностей, з обліку розрахунків, економіста-бухгалтера та бухгалтера з обліку оплати праці, а також технік-еколог, технік-лаборант.
     Призначення фахівця еколога, підготовленого до роботи за такими видами економічної діяльності як надання послуг у рослинництві і тваринництві з облаштування ландшафту з метою захисту навколишнього середовища, розроблення проектів у галузі систем контролю за забрудненням навколишнього середовища, вимірювання чистоти води та повітря, радіоактивності, аналіз стану навколишнього середовища: газів, диму, стічних вод тощо.
     Крім основної спеціальності, студенти додатково отримують робітничі професії: «Лаборант хімічного аналізу», «Продавець непродовольчих товарів», «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», «Секретар керівника (організації, підприємства, установи)».

     Агромеханічне відділення представив завідувач Ігор Буняк. Він розповів, що на відділенні готують фахівців за трьома спеціальностями: 208 «Агроінженерія», 274 «Автомобільний транспорт» та 206 «Садово-паркове господарство».
     Студенти проходять виробничі та переддипломні практики у ТзОВ «Агроінвест», ТзОВ «Жива Земля», ТзОВ «Крона», у різноманітних фермерських господарствах регіону, лісомисливському господарстві, на станціях технічного обслуговування автомобілів. Окрім основного навчання, у них є можливість прослухати курси, пройти практичну підготовку та отримати робітничі професії водія категорій В і С, тракториста-машиніста та садовода.
     У відділенні працюють досвідчені педагоги, багато з яких мають практичний досвід роботи у сільському господарстві та в автомобільній галузі, а також у лісництві. Ці люди вміють зацікавити своїх вихованців, заохотити їх до занять у різноманітних предметних гуртках та до роботи над оригінальними курсовими та дипломними проектами.
     Відповідальний секретар приймальної комісії Степан Жеребецький детально пояснив умови вступу до коледжу на денну та заочну форми навчання для абітурієнтів на базі загальної середньої освіти. Також пояснив, коли очікувати початку вступної кампанії для тих, хто складатиме ЗНО.

     Випускники коледжу можуть продовжувати навчання за програмами підготовки бакалаврів відповідних напрямів зі скороченим терміном навчання у НУБіП України м. Київ, ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» та інших ЗВО України.
     Двері нашого навчального закладу гостинно відкриті для усіх, хто бажає здобути престижну освіту в державному навчальному закладі! Сподіваємося, що ця зустріч допоможе випускникам шкіл зробити правильний вибір професії!

     Переглянути ще раз подію Ви можете за посиланням:


Ольга Процик,
провідний фахівець з профорієнтаційної роботи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook