Ректорат онлайн: дбаємо за вступну кампанію – посилюємо профорієнтаційну роботу

7 травня 2020 року
     7 травня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося онлайн засідання ректорату, присвячене вступній кампанії, завершенню навчального року, поточним питанням життєдіяльності університету.

     Відкриваючи засідання, ректор зазначив, що університет фактично вступив в активну фазу екзаменаційної сесії – тривають заліки, іспити, стартують захисти дипломних проектів. І все це в дистанційному режимі. З метою недопущення формалізму до цих процесів долучені фахівці навчального відділу. Проте сьогоднішня нарада сконцентрована на питаннях вступної кампанії.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець доповіла про готовність до проведення другого етапу Олімпіади для вступу в університет. Він, нагадуємо, відбудеться в дистанційному режимі. Протестувати технічні можливості, апробувати систему учасники олімпіади зможуть 12-13 травня, а вже залікове випробування пройде 15-17 травня за графіком. На офіційному сайті опублікована детальна покрокова інструкція, яким чином цей процес буде відбуватися. До речі, своє бажання брати участь в другому етапі підтвердили 871 вступник.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша акцентував увагу на вступі до магістратури. На окремі спеціальності він буде здійснюватися на основі результатів єдиного вступного іспиту та єдиного вступного фахового випробування. У зв’язку з карантином змінилися дати для реєстрації для участі в цих іспитах – вона стартує з 12 травня. Покрокова інструкція опублікована на офіційному сайті університету. Важливий акцент – ці іспити проходитимуть не в дистанційному режимі, а в живу, з присутністю в аудиторіях. У цьому році ми маємо 1804 випускника бакалаврату, всі вони отримали вичерпну інформацію щодо перспектив навчання в магістратурі. Окрім того вступати в магістратуру НУБіП України запрошуються переможці олімпіад з дисциплін та спеціальностей, випускники бакалаврату інших університетів.
     Також проректор Сергій Кваша проінформував про хід Днів відкритих дверей. Найближчими днями завершується перше коло презентації спеціальностей і вже плануються повторні заходи. У цьому році онлайн відзначатимемо і День університету – вже розроблений проєкт програми, який передбачає підготовку низки відеоматеріалів про університет.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на підготовці нових наукових проектів для участі в конкурсі на державне фінансування в наступному році, онлайн передзахисті дисертацій, акредитації освітньо-наукових спеціальностей. Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський поцікавився долею спеціалізованих вчених рад, на що Ігор Ібатуллін відповів: до Міністерства освіти і науки України надійшли відповідні звернення, в тому числі і від нашого університету, щодо можливості продовження їхньої діяльності до 2021 року. Проте наразі відповіді не має.
     Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков підняв питання організації випускових іспитів на підготовчому відділенні – вони пройдуть за графіком з 1 по 6 червня.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко закцентував увагу на кількох важливих аспектах поточної діяльності колективу. По-перше, потрібно тримати контроль над освітнім процесом, завершенням навчального року, екзаменаційною сесією. По-друге, терміново оновити і наситити змістом електронні навчальні курси. По-третє, звернути увагу на відрахування студентів, проводити співбесіди з батьками, стимулювати до навчання. По-четверте, звернути максимальну увагу на сплату за навчання та проживання в гуртожитках. По-п’яте, дотримуватися правил безпеки, обмежень карантину, По-шосте, провести облаштування і озеленення території, закріпленої за структурними підрозділами. По-сьоме, підсилити профорієнтаційну роботу, розпочати трансляцію рекламного ролика про університет в ефірі центральних і регіональних телеканалів.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook