День відкритих дверей дистанційно на кафедрі соціальної роботи та реабілітації

6 травня 2020 року
     Вже стало традицією для нашої Аlma Mater навесні відчиняти двері для майбутніх студентів. Сьогодні, 05 травня 2020 року, відбулась дуже важлива подія кафедри соціальної робота та реабілітації – День відкритих дверей для учнів шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів і коледжів, у рамках якого вступники мали змогу отримати інформацію про навчання за освітньо-професійними програмами «Соціальна робота», «Соціально-психологічна реабілітація» та зробити перший крок до своєї освіти в НУБіП України. Так, це традиційний захід, але цього року ще й інноваційний, бо був проведений в звичному уже всім онлайн режимі за допомогою платформи для проведення відеоконференцій Zoom.

     Всі уже звикли до дистанційного навчання. Але як провести День відкритих дверей дотримуючись дистанції!? Ось що стало справжнім викликом для організаторів, викладачів, здобувачів вищої освіти нашої кафедри. Адже від правильно обраного формату такого заходу залежить його успіх. Тому декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Дмитрович Шинкарук та завідувач кафедри Ірина Віталіївна Сопівник запропонували креативно зустріти абітурієнтів. Цю ідею з радістю підхопили як студенти, так і викладачі. Всі долучились до підготовки сценарію та проведення Дня відкритих дверей. Спільними зусиллями ми склали і цей іспит.

     Випускники шкіл, гімназій, ліцеїв, технікумів та коледжів, школярі, батьки та усі бажаючі познайомились зі студентами, випускниками, викладачами нашої кафедри та мали змогу поспілкуватись з представниками адміністрації та науково-педагогічними працівниками факультету в дистанційному режимі. Майбутні студенти віртуально познайомитись з аудиторіями Університету, де будуть проходити їхні заняття.
     А як все проходило? Про це детальніше.
     Зустріч розпочалась з вітального слова Василя Шинкарука, декана факультету, який розповів про переваги навчання та можливості, які матиме кожен після отримання диплому НУБіП України, про подвійні дипломи та міжнародну співпрацю, про сучасну матеріальну базу університету, про організацію навчального процесу та проживання у гуртожитках, про цікаве студентське життя на факультеті. Наприкінці виступу декан побажав майбутнім абітурієнтам успішного завершення навчання у школах, складання ЗНО на найвищі бали і, безперечно, швидкої зустрічі у стінах нашого Університету.

     Та хто ж може розповісти краще про навчання в університеті, як не наші студенти! Вікторія Мацола, Каріна Сирова, Вікторія Коваленко та Олександра Ревенко драйвово закликали абітурієнтів не вагатись, швидше обирати гуманітарно-педагогічний факультет та долучатись до їхнього студентського життя. А спікер Дня відкритих дверей, асистент кафедри соціальної роботи та реабілітаціїРуслана Білик привітала всіх на прямому включенні, налаштувала на позитив та неймовірно цікаву годину разом.

     До події долучились здобувачі вищої освіти кафедри соціальної роботи та реабілітації, які у підготовленому відеоролику відповіли на найпопулярніші запитання: «Що таке соціальна робота?», «Чому обрав навчання за фахом «Соціальна робота»?, «Як змінив тебе Університет?», «Ким ти бачиш себе у професії?», «Щоб ти порадив майбутнім студентам?», «Краще що тобі дав факультет…». Відповідь студентів була однозначною: соціальна робота – це професія майбутнього, а НУБіП України – це університет можливостей. Саме тут стають найкращими фахівцями, знаходять багатьох друзів, виховують в собі кращі риси характеру.

     Логічним продовженням Дня відкритих дверей були виступи гарантів освітньо-професійних програм «Соціальна робота» (Тверезовська Н.Т.) та «Соціально-психологічна реабілітація» (Сопівник І.В.). Ніна Трохимівна розповіла майбутнім студентам про переваги навчання за освітньою програмою «Соціальна робота», про різноманіття баз практик, де можна отримати як теоретичні знання, так і практичні навички, про опанування декількома іноземними мовами, про можливість глибоко зануритись у професію та про широкі можливості для працевлаштування.
     Ірина Віталіївна в свою чергу розповіла про унікальність програми «Соціально-психологічна реабілітація». В чому ж ця унікальність? По-перше, в комплексності, бо поєднує реабілітацію соціальну, психологічну, педагогічну, фізичну та медичну. По-друге, це професія – сьогодення, близького та далекого майбутнього. По-третє, як свідчить практика, уже сьогодні в Україні не вистачає фахівців, які б надавали послуги в сфері реабілітації. За даними державного комітету статистики сьогодні в Україні 2млн 650 тис людей з інвалідністю, які потребують комплексного відновлення. По-четверте, «Менеджер у сфері охорони здоров’я та соціальних послуг» займає 2 позицію у рейтингу найоплачуваніших та найтоповіших професій за версією популярного журналу «Canadian Business» (https://studway.com.ua/top-10-profesiy-kanadi/).

     Цікавою частиною сьогоднішнього заходу були історії наших випускників, які поділились своїм досвідом та приємними спогадами про навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті.
     Після виступів студентів, декана факультету, викладачів та гарантів програм було важливо почути тих, заради кого було влаштовано безпрецендентний зум-ефір. Так, це – наші абітурієнти. Усі присутні, абітурієнти, гості мали можливість поспілкуватись з деканом гуманітарно-педагогічного факультету, викладачами та студентами. А їх цікавило буквально все:

  • Чи є гуртожитки для поселення студентів?
  • Скільки років триває навчання після закінчення коледжу?
  • Чи мають можливість студенти спеціальності «Соціальна робота» навчатись на військовій кафедрі?
  • Чи бере участь університетська команда в районних та обласних змаганнях з футболу?
  • Чи хороша спортивна база Університету?
  • Чи під час навчання відбуваються зустрічі студентів з громадськими діячами, волонтерами?

     Завершувалась відеоконференція фінальними словами завідувача кафедри Ірини Сопівник:

Якщо прийдете до нас
Проведемо майстер-клас
Як успішно працювати
В горі людям допомагати.

Ще влаштуєм на роботу
У неділю і суботу
Так щоб Ви не нудьгували
Грошей трохи заробляли.

Будем Вам за маму й тата
Ще за друга і за брата.
В нас навчатись супер, клас!
Ми чекаємо на Вас!

     Майбутні абітурієнти, пам'ятайте, якщо Ви хочете бути успішними у житті, якщо Ви хочете краще розуміти себе та інших, якщо Ви хочете навчитися дбати про себе та інших – Вам потрібно вступати на програми «Соціальна робота» та «Соціально-психологічна реабілітація».
     До зустрічі в НУБіП України!

Каріна Власенко,
асистент кафедри соціальної роботи та реабілітації

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook