Оперативний штаб: дотримуємося режиму надзвичайної ситуації, проводимо сесію дистанційно та готуємося до вступної кампанії

4 травня 2020 року
     4 травня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання Оперативного штабу. На порядку денному – санітарно-епідеміологічна ситуація, завершення навчального семестру, організація екзаменаційної сесії та перспективи вступної кампанії.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша повідомив про стан навчального процесу: кількість занять щотижня зменшується, 94% з них були проведені, до 86% студентів беруть в них участь онлайн, а решта переглядає записи та спілкується з викладачами месенджерами. Фактично для 4 курсу стартувала екзаменаційна сесія, йде підготовка до онлайн здачі випускних іспитів, захистів дипломних проектів.

     Оголошено проведення ІІ етапу Олімпіади для вступників, який відбудеться 15-17 травня. Для учасників на офіційному сайті опублікована детальна покрокова інструкція.

     Для вступників до магістратури розпочалася реєстрація для здачі єдиного вступного іспиту та фахового випробування.
     У п’ятницю, 8 травня, о 10 годині покладанням квітів до пам’ятнику Миколі Скибі на університетському Меморіалі слави буде вшановано героїчний подвиг визволителів та відзначено 75-річницю Великої Перемоги над нацизмом в Європі. У зв’язку з карантином та його обмеженнями, графік участі в заході структурних підрозділів буде повідомлений додатково.
     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про проведення онлайн розширеного засідання вченої ради університету за участі усіх завідувачів кафедрами. Прийняті рішення відповідним чином оформлені.
     Директор студмістечка Сергій Стецюк доповів, що в гуртожитках на даний час проживає 435 студентів та стільки ж викладачів з сім’ями і аспірантів. В кампусі постійно здійснюються необхідні профілактичні заходи, проводиться дезінфекція приміщень загального користування. За сприяння Національного академії аграрних наук України минулого тижня 105 мешканцям була надана продовольча допомога. Студмістечко активно облаштовує територію.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про відбір студентів до участі в програмах академічного обміну з університетами м. Лілль та Анхальт.
     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про завершення чергового етапу ремонтів місць загального користування в гуртожитках №2 та 6.
     Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував увагу на підготовці нових наукових проєктів для участі в конкурсі на державне фінансування, завершення звіту на підтвердження статусу національного, перебігу посівної кампанії в навчально-дослідних господарствах, догляді за рослинами, їх підживлення.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Проректору Сергію Кваші – не зупиняти профорієнтаційну роботу, готуватися до вступної кампанії, організувати проведення ІІ туру Олімпіади для вступу в університет. Контролювати перебіг екзаменаційної сесії, не допускаючи формалізму. Проводити за графіком Дні відкритих дверей, під час яких демонструвати можливості здобування вищої освіти в НУБіП. Розробити план підготовки і проведення Дня університету за трьома сценаріями – у дистанційному режимі, з частковими презентаціями та обмеженим колом учасників та повноформатний. Проаналізувати функціонування навчальної платформи університету elearn, завершити наповнення електронних курсів, наситити їх відеоматеріалами, в т.ч. записами лекцій. Внести пропозиції щодо облаштування лабораторії віртуальної реальності. Спільно з деканами факультетів встановити контроль за закупівлями навчального обладнання.

     Проректору Валерію Іщенку – контролювати готовність і розробити порядок дій при виявленні захворювання на COVID-19, встановити вітраж в навчальному корпусі №3, до Дня знань завершити другу частину благоустрою Ботанічного саду, продовжити облаштування території університету, завершити реконструкцію спортивного майданчика біля гуртожитку №2.
     Директору студмістечка Сергію Стецюку – провести аудит кімнат, стану приміщень і комунікацій з метою підготовки до нового навчального року і сформувати план відповідних робіт на літній період.
     Першому проректору Ігорю Ібатулліну – проаналізувати економічну діяльність навчально-дослідних господарств, ліквідувати заборгованість, оптимізувати кадровий склад.

     Прес-службі університету – організувати трансляцію рекламних відеороликів на обласних телеканалах, вести активну профорієнтаційну роботу в соціальних мережах, створити віртуальні екскурсії навчальними корпусами, музеями університету, записати вітальний ролик ректора до учасників Днів відкритих дверей.

     Були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook