Студенти-харчовики четвертого курсу складають екзаменаційну сесію в умовах карантину

26 квітня 2020 року
     Студенти 4 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК успішно складають екзаменаційну сесію. Проведення сесії відбувалось згідно затвердженого ректором і введеного в дію (наказ ректора №281 від 07.04.2020 р.) документу «Тимчасовий порядок проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року в НУБіП України в умовах карантину».

     Ця сесія для четвертокурсників була особливою, так як була останньою як для здобувачів освітнього ступеня бакалавра і першою в дистанційній формі проведення.
     Екзаменаційна сесія проводилася згідно із затвердженим графіком освітнього процесу на 2019-2020 навчальний рік, за розкладом проведення заліків, екзамену та захисту курсового проекту.
     Дистанційна форма проведення сесії була організована, використовуючи можливості Еlearn, Viber, електронних скриньок, та інших сучасних засобів відео- та аудіо комунікації.
     Протягом навчального семестру студенти засвоїли теоретичний матеріал та виконали необхідні завдання з усіх дисциплін передбачених навчальним планом.

 

     Самостійні роботи, тестові завдання до модулів студенти виконували на електронних навчальних курсах з відповідних дисциплін на навчальному порталі Еlearn.
     Особлива увага майбутніх інженерів-технологів була приділена виконанню курсового проекту з дисципліни «Технологія галузі». Студенти чітко виконували технологічні розрахунки, ретельно підбирали необхідне обладнання та проектували м’ясопереробні та рибопереробні цехи.

 

     В процесі написання курсового проекту, студенти змогли швидко знайти потрібну інформацію на навчальному порталі Еlern, де розміщені у зручній і доступній формі теоретичні матеріали, підручники, нормативні документи, а також скористатись послугами електронної бібліотеки НУБіП. Це підтверджує переваги та необхідність розроблення електронних навчальних курсів з усіх навчальних дисциплін.

 

     Консультації до виконання курсових проектів проходили за допомогою листування електронною поштою, Viber та за допомогою відеозв’язку в Zoom.

     Студенти вдячні своїм викладачам доценту Оксані Штонді та старшому викладачу Аліні Менчинській за допомогу під час написання курсових проектів, проведення консультацій і пояснення кожного незрозумілого моменту; директору бібліотеки Тетяні Кіщак за надану можливість користуватись електронною бібліотекою.

     Захист курсових проектів також проходив у режимі відеозв’язку, використовуючи можливості Zoom.

     Студенти характеризували етапи технологічних процесів виготовлення м’ясної і рибної продукції.

 

     Презентували спроектовані апаратурно-технологічні м’ясопереробні і рибопереробні лінії, виробничі і допоміжні приміщення.

     Також були виконані і продемонстровані повздовжні і поперечні розрізи виробничих будівель, зазначені їх основні конструктивні елементи.

     На поставлені запитання студенти давали чіткі, повні і обґрунтовані відповіді.

 

     Заліки та іспит проходили на платформі «Еlearn». Складаючи залік або іспит студенти повністю поринули в атмосферу справжнього денного навчання, відчували таку ж саму тривогу, хвилювання. Під час складання забули, що знаходяться не разом з групою, а за сотні кілометрів один від одного і це ніяк не вплинуло на результат. Кожен отримав таку кількість балів, на яку і розраховував та напрацював протягом навчального семестру.

     Екзамен четвертокурсники складали з профільної дисципліни «Технологія галузі». Підсумковий контроль складався з тестових запитань та теоретичних завдань типу Есе. Студенти мали змогу підтвердити свій рівень знань на співбесіді в онлайн режимі. Співбесіду проводили викладачі Аліна Менчинська та Анастасія Іванюта.

     Правильно організована робота на дистанційному рівні забезпечила своєчасне проведення та хороші результати екзаменаційної сесії студентів.

Аліна Менчинська,
старший викладач кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів
Тетяна Семененко,
студентка 4 курсу, 3 групи
факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook