Відбулась онлайн зустріч із стейкхолдерами в рамках співпраці

24 квітня 2020 року

Національний університет біоресурсів і природокористування України сьогодні не тільки провідний освітній, науковий та дослідницький центр в аграрній та природоохоронній галузі, але й потужний центр гуманітарної освіти та науки. Свідченням цього є не лише потужні Міжнародні та Всеукраїнські наукові конференції та семінари, перемоги наших здобувачів вищої освіти на різноманітних наукових конкурсах та олімпіадах, але й те, що сьогодні наші науково-педагогічні працівники тісно співпрацюють із багатьма освітніми та науковими установами як в Україні, так і зарубежем. Однією із найбільш авторитетних науково-дослідницьких установ, які працюють із учнівською молоддю є Мала академія наук України.  Уже кілька років поспіль науково-педагогічні працівники гуманітарно-педагогічного факультету, на чолі із деканом – доктором філологічних наук, професором Василем Дмитровичем Шинкаруком, у рамках співпраці із МАН України, об’єднують свої зусилля задля розвитку науково-дослідної роботи учнівської молоді,  підтримки творчих молодих людей. Така співпраця іде на користь як учням, які мають можливість ще сидячи за шкільною партою спілкуватися із науковцями університету, так і науково-педагогічним працівникам, які можуть донести молоді інформацію про наукові доробки та дослідження, що проводяться в університеті, змотивувати їх до навчання на освітньо-професійних програмах закладу вищої освіти, поділитися досвідом науково-дослідницької роботи. 

Оскільки НУБіП України із кожним роком все голосніше заявляє про себе в галузі гуманітарних наук та практикує різноманітні інноваційні форми та методи навчання, мабуть саме тому наших науково-педагогічних працівників  запрошують до журі Всеукраїнського конкурсу-захисту  науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Цього року керівництво Київського обласного Територіального відділення МАН України звернулося до декана гуманітарно-педагогічного факультету із проханням провести онлайн майстер-клас на тему «Підготовка постерного захисту дослідницьких проєктів учнів – членів МАН» для учнів членів наукових відділень суспільно-гуманітарного профілю: «Літературознавство, фольклористика, мистецтвознавство», «Мовознавство», «Історія», «Філософія та суспільствознавство». 
Науково-педагогічні працівники нашого факультету поділилися досвідом створення постерів та підготовки до постерного захисту. По закінченню майстер-класу в юних дослідників, а особливо в їх керівників виникало багато запитань, наприклад: «Як покращити свій постер?»; «Як краще підготуватися до постерного захисту?»; «Як за 3 хвилини доповісти про дослідну роботу?»; «Які труднощі найчастіше виникали у наших студентів при підготовці постера?»; «Які помилки найчастіше трапляються та як їх уникнути?»;  «Що найважливіше необхідно врахувати при постерному захисті?». Запитань було стільки, що керівництву довелося організовувати ще одну сесію.  
Приємно, коли наш досвід є цікавим, цінним, затребуваним. І коли чуєш на завершення зустрічі від прогресивної учнівської молоді та їх наставників, що НУБіП України – СУПЕР, що  це найкращий заклад вищої освіти – це без сумніву хороший мотиватор до праці. 
 
Ірина Сопівник,
в.о. завідувача кафедри соціальної роботи 
та реабілітації НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook