Дистанційне навчання студентки Анастасії Шпоняк: поради магістрам-одногрупникам освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування»

22 квітня 2020 року
     Шпоняк Анастасія – магістерка першого року навчання факультету аграрного менеджменту освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування».

 

  • Вітаємо, Насте! Де Ви перебуваєте на період карантину?

     – Зараз я знаходжусь у рідному селі Моквин, що на Рівненщині. Тут чудова природа і саме прийшло справжнє весняне тепло, проте без необхідності кудись далеко не виходжу, бо умови карантину для всіх однакові.

  • Чи вчасно приступили до навчання дистанційно та які особливості вчитись вдома?

     – Особисто мені, на початку, перебування вдома дуже подобалось, але правду кажучи, якраз тоді я мало приділяла часу навчанню, тому що у мене велика сім’я. Батьки, сестра і малі племінники, які так само не відвідують дитячий садок і школу і, разом з цим, з’явилося багато незвичного «шуму». Одразу не могла зосередитись, та і зараз це складно. Лиш через тиждень, трохи адаптувавшись до умов, я спрямувала себе у потрібне русло, розуміючи що навчання, у першу чергу, потрібно мені особисто і труднощі самоорганізації нікого, у майбутньому, цікавити не будуть. Проте, як зазначила спочатку, зараз не так подобається знаходитись 24/7 у колі сім’ї. Мені не вистачає прогулянок, живого спілкування з друзями, зокрема, в університеті з одногрупниками та викладачами. Благо, що XXI століття і є безліч гаджетів, програм з відеозв’язком та соціальні мережі.

  • Як багато часу Ви витрачаєте на навчання і чим займаєтесь у вільний час?

     – На навчання я витрачаю від 1 години в день до 5 годин максимум. Більшість фахових дисциплін є на навчальному порталі E-learn, вся необхідна інформація і завдання розміщені там, тому лишається відкрити і виконувати. Загалом, у мене гнучкий режим дня. Ранок розпочинається приблизно о 9:00, хоча племінники будять раніше (посміхається). Упродовж дня виконую завдання на порталі, читаю книги, займаюсь спортом у домашніх умовах, проводжу час з племінниками, вивчаю англійську мову за допомогою телефонних додатків. У період карантину багато сайтів відкрили свої доступи для online навчання (ділюсь посиланням, бо впевнена, що кожен може знайти щось цікаве для себе http://www.brainum.ru/2020/03/55.html?m=1). З’явилася можливість допомагати батькам по господарству, залишається час на перегляд улюбленого серіалу чи фільму.

  • Насте, яке у Вас ставлення до карантину і можливо, Ви маєте поради одногрупникам та викладачам?

     – Як усвідомлена громадянка, я розумію необхідність таких застережливих заходів, закликаю всіх дотримуватись карантину, особливо не збиратись компаніями і не контактувати з бабусями, дідусями, бо для них вірус найбільш небезпечний. Надіюсь, що все закінчиться якомога швидше і що кожного цей карантин чомусь навчить. Усім рекомендую берегти здоров’я і бажаю усім 36,6.


Розмовляла Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook