НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ОС «Бакалавр» З ДИСЦИПЛІНИ «ПАРАЗИТОЛОГІЯ ТА ІНВАЗІЙНІ ХВОРОБИ ТВАРИН» – АДАПТАЦІЯ І НОВІ МОЖЛИВОСТІ

18 квітня 2020 року

НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ОС «Бакалавр» З ДИСЦИПЛІНИ «ПАРАЗИТОЛОГІЯ ТА ІНВАЗІЙНІ ХВОРОБИ ТВАРИН» – АДАПТАЦІЯ І НОВІ МОЖЛИВОСТІ

Навчання студентів ОС «Бакалавр» III і II курсів скороченого терміну навчання факультету ветеринарної медицини у зміненій (дистанційній) формі проходить 5 тиждень поспіль. Згідно наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. у зв’язку з оголошенням карантину, навчання студентів з паразитології та інвазійних хвороб тварин проводиться дистанційно за допомогою навчального порталу НУБіП України.

Студенти різних груп, зокрема 8, 9 та 10 скороченого терміну та 1, 3, 4 і 5 груп під керівництвом викладачів кафедри – доцентів Р. О. Слободян та І. Ю. Пашкевич, а також професорів – Н. М. Сороки і М. П. Пруса, активно опрацьовують навчальний матеріал та виконують завдання на електронній навчальній платформі «е-learn» https://elearn.nubip.edu.ua/.

При цьому вони постійно знаходяться у підтримці викладачів в індивідуальних та групових чатах програми «Telegram і «Viber». Активно задають запитання, надсилають для уточнення опрацьований матеріал та виконані лабораторні і самостійні роботи.

 

Зокрема, студенти 9 групи, Ольга Гнатюк та Олександр Баранов, для кращого засвоєння матеріалу проявили зацікавленість та інтерес провести діагностичні дослідження фекалій за темою лабораторних завдань з токсокарозу, токсаскарозу та анкілостоматидозів м’ясоїдних тварин в домашніх умовах. Результати втішили як студентів так і викладачів. Студенти виявили яйця збудників нематодозів.

Також студенти мають можливість спілкуватися з викладачами онлайн за допомогою програм «Zoom» і «Skype» та застосовувати інструменти для дистанційного навчання GoogleApps. Крім того, відбувається листування за електронною поштою.

Для здачі окремих модулів згідно навчальної програми, на платформі Moodle «e-learn» у студентів є достатня кількість лекцій, відео-матеріалів, лабораторних і самостійних завдань та тестів. Цей матеріал розміщено на цій же навчальній платформі.

Наочна демонстрація та різноманітний навчальний контент, зокрема рисунки, схематичні зображення, електронні підручники та Робочі зошити, створені для вивчення студентами дисципліни «Паразитологія та інвазійні хвороби тварин», сприяють якісному та вчасному засвоєнню матеріалу. Застосування інтерактивних програм, фотографій і відеоматеріалів для діагностики паразитарних хвороб різних видів тварин, також сприяє підвищенню ефективності навчального процесу.

Для студентів і викладачів це відкриває нові можливості розширення та напрацювання професійних навиків із застосуванням платформ та сучасних програм для комунікації у процесі навчання.

Доцент, к. вет. н. Раїса Слободян,

доцент, к. вет. н. Ірина Пашкевич

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook