НУБіП України спільно з ННЦ «ІМЕСГ» провели відеоконференцію в рамках Міжнародного дня управління ланцюгами постачань

20 квітня 2020 року

     ЙДЕМО В НОГУ З ЧАСОМ: ВІДСТЕЖУЄМО ТЕНДЕНЦІЇ В РОЗВИТКУ ІНОВАЦІЙ В АГРОЛОГІСТИЦІ.

     16 квітня у всьому світі відзначили Міжнародний день управління ланцюгами постачань. В рамках цього заходу провідні компанії світу з сектору промислових, торгових та логістичних послуг приймали відвідувачів за лаштунками управління логістикою та ланцюгами поставок. Головним організатором «Supply Chain Day» виступає Федеральна асоціація логістики Німеччини, що об’єднує в собі декілька тисяч провідних логістичних компаній світу. Учасники «Supply Chain Day 2020» отримують уявлення про широкий спектр діяльності з управління логістикою та ланцюгами постачань. Інститути, університети та навчально-освітні центри проводять дні відкритих дверей та демонструють проекти з управління логістикою та ланцюгами постачань, представляють семінари та курси в галузі логістики.

     Професіоналами в логістиці стають завдяки невпинній роботі над собою, удосконалюючи свої навички. З таким твердженням згідні й науково-педагогічні працівники кафедри транспортних технологій та засобів АПК НУБіП України, які спільно із вченими ННЦ «ІМЕСГ» виступили співорганізаторами «Supply Chain Day 2020» та ініціювали проведення відеоконференції «Agro-Logistics: Problems and Prospects», яка відбулася 16 квітня у форматі відеоконференції Webex та була включена до основної програми заходів Міжнародного дня управління ланцюгами постачань.

     Із вступним словом відкрив конференцію в.о. завідувача кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Вячеслав Братішко, який окреслив основні виклики, що стоять перед галуззю, та зупинився на тенденціях та особливостях транспортування сільськогосподарських тварин в країнах ЄС. Змістовну та цікаву доповідь зробив завідувач відділу моделювання технологічних систем і ринку технічного сервісу в АПВ ННЦ «ІМЕСГ» Ігор Днесь, який ознайомив присутніх із основною проблематикою та результатами розробок щодо моделювання транспортно-технологічних потоків в умовах невизначеності при збиранні зернових культур.

     Д.е.н. Олег Загурський та к.т.н. Лілія Савченко зорієнтували учасників конференції в інноваційній логістиці (блокчейн в ланцюгах постачань, використання он-лайн платформ, cloud-рішень та ін.). Асистент Сліпуха Т.І. повідомила про основні проблеми в аграрній логістиці та методи їх вирішення.

     Активну участь у відеоконференції взяли магістри першого року навчання спеціальності «Транспортні технології на автомобільному транспорті» НУБіП України. 12 студентів-магістрів підготували доповіді. Активно задавали питання та брали участь в живих дискусіях із учасниками конференції. Найбільш цікавими були доповіді Сенченка Максима про ефективність рециклінгу при переробці автомобілів, Тесленка Євгенія про сучасні технології переробки шин, Цілімецької Тамари, яка описала роль логістики в транспортній галузі, Паламарчука Максима, доповідь якого була зорієнтована на транспортно-логістичний менеджмент й інших учасників.

     Учасники відеоконференції відзначили, що вона була проведена на високому професійному рівні. Кожен мав можливість задати питання, висловити власну думку, поділитись досвідом роботи, визначити перспективи розвитку та самоосвіти.

     Програма відеоконференції додається.

Лілія Савченко,
доцент кафедри транспортних
технологій та засобів у АПК

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook