Погляд на дистанційне навчання магістрами 1 року навчання спеціальності "Облік і оподаткування"

11 квітня 2020 року

Привіт, я студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Облік і оподаткування» Палагута Наталя. Свій карантин проводжу вдома.
Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?
Перший тиждень дистанційного навчання був незвичним. Важко позбутися звички, що не потрібно йти на пари. Зустрічатись з друзями та спілкуватися з викладачами тепер лише онлайн.
Які маєте побажання?
На навчальному порталі elearn немає можливості проводити відеоконференції. Це і зрозуміло, бо таке навантаження не витримає жоден сайт. Також, не в усіх нові технічні засоби і важко, або взагалі не має можливості встановити сучасні програми. Але, було б набагато краще, якби під час пари встановлювався відеозв'язок із викладачем для вирішення питань, які виникли у студентів.
Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?
Для дистанційного навчання необхідна наявність у студента сильної особистісної мотивації, вміння навчатися самостійно без постійної підтримки та підштовхування з боку викладача. Але у досвідчених студентів 25 годин в добі. На самостійне навчання виділяється як мінімум 6 годин. Це якщо просто бути присутнім на парі та вивчати матеріал. Для здачі всіх практичних, дедлайни яких «горять», добавляємо ще 6-8 годин. В сумі ми навчаємось 12-14 годин на добу. Практично від мого звичайного життя цей ритм не відрізняється.
Чи вдається під час карантину (займатися спортом, готуватися до олімпіади, читати книжки та ін.)?
За час перерви між заняттями встигаєш не тільки каву попити (кухня ж недалеко та й черги там ніколи немає), а й зайнятися спортом. Якщо потрібний моральний відпочинок, то твої домашні улюбленці тут як тут. Пухнатий друг тебе не покине, а ще й допоможе пройти декілька тестів і модуль. І це неабиякий плюс дистанційного навчання.
У загальному, карантин нагадує шкільне життя. Домашня атмосфера, що не може не радувати, постійні нагадування від батьків: «Ти всі уроки вивчила?» та турбота від бабусі: «Я тобі принесла смаколиків: поїж. Тебе і так ніхто не бачить».
Якби не було добре вдома, та молодь прагне живого спілкування. Впевнена, що після карантину ми будемо більше цінувати наше звичне життя. Залишився лише місяць, тому тримайся рідний університет: ми повернемося із жагою нових знань. До зустрічі у навчальному корпусі!

Розмовляла Гуренко Тамара,
доцент кафедри обліку та оподаткування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook