Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту сприяє популяризації знань з управління проєктами

3 квітня 2020, 12:00

03 квітня 2020 року кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту за сприяння завідувачки кафедри, чл.-кореспондента НАН України, професора, д.е.н. Лідії Василівни Шинкарук та доцента, к.е.н. Олени Юріївни Сови був організований вебінар на тему: «Ефективне управління проєктами» (URL: https://nubip.edu.ua/node/74002 ).

Перед слухачами он-лайн виступив бізнес-коуч Юрій Фрідман ‒ досвідчений фахівець Міжнародної федерації коучинга (ICF), який поділився професійними порадами щодо організації проєктного менеджменту на підприємствах у сучасних соціально-економічних умовах господарювання.

Бажання отримати нові знання про методи і технології управління проєктами, а також побудження розширити сформовані навички поєднали у віртуальній аудиторії і викладачів Національного університету біоресурсів і природокористування України, і студентів з різних факультетів: аграрного менеджменту; гуманітарно-педагогічного факультету; тваринництва та водних біоресурсів; факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

Project-management має в своєму арсеналі багато методів, серед яких Анна Кириєнко і Євгеній Савич відмітили на семінарі техніку «4 етапи», яка застосовується для моніторингу кроків на шляху до досягнення головної цілі проєкту.

 

Під час обговорення презентації вебінару Оксана Сарака і Лілія Макаревич поцікавилися у ведучого критеріями визначення унікальності проєктів і ознаками їхньої інноваційності.

 

Наочну схему управління проєктом визнав для себе як корисну Олександр Криволап, який знайшов можливість приєднатися до вебінару навіть із авто. Ольга Назарійчук занотувала типовий життєвий цикл проєкту, що складається із концептуальної фази, розробки, реалізації і фази завершення.

 

Використані коучем цитати відомих бізнесменів Марка Цукерберга, Малкольма Форбса і Марка Кьюбана змістили увагу слухачів на team-management, адже вдалий підбір проєктної команди здатен наблизити компанію до успіху розпочатої справи.

 

Любов Рудченко і Тетяна Курочка погодилися з тим, що управління проєктами дозволяє організаціям не лише раціонально використовувати наявні ресурси, якісно планувати виконання робіт і своєчасно ідентифікувати ризики, а й формувати професійні проєктні команди для оптимального вирішення поставлених завдань.

 

У відповіді на запитання до Юрія Фрідмана про запоруку вдалого підбору кадрів був згаданий вислів Естер Дайсон: «треба будувати організацію, де кожен відчуває себе членом команди і знає, що компанія розуміє його роль».

У веб-чаті студенти загалом, та Марія Бутко і Юлія Гогота зокрема, подякували організаторам та викладачам кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту за отримані рекомендації, засновані на експертизі спікера і досвіді низки компаній, щодо впровадження проєктного управління в бізнес-структурах.

 

Отже, на вебінарі слухачі були ознайомлені з особливостями проєктного менеджменту, етапами реалізації проєктів, критеріями їхньої успішності, з напрямами прикладного застосування проєктного підходу у розвитку підприємств.

Зібрана аудиторія збагатилася добіркою цінних практичних рекомендацій щодо проєктного управління установами в умовах обмеженості ресурсів і нинішньої кризової ситуації в бізнесовому середовищі.

 

Для глибшого занурення у світ проєктного менеджменту запрошуємо бажаючих отримати спеціальність менеджера за освітньо-професійною програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами». Розпочнемо разом найуспішніший проєкт вашого навчання!

 

Олена Сова
доцент кафедри виробничого та 
інвестиційного менеджменту

Оксана Сарака,
магістр «УІДтаМП»

Анна Кириєнко,
магістр «ТВППТ»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook