Вдосконалюємося в інформаційному та професійному просторі під час дистанційного навчання

15 квітня 2020 року

Карантин – не канікули! Під таким гаслом кожного разом починаємо спілкування зі студентами. Карантин продовжується і відповідно, продовжуємо навчання дистанційно! Минуло майже п’ять тижнів, від того часу як перейшли на інноваційні технології навчання в інформаційному просторі, які допомагають реалізувати умови навчального процесу у дистанційній формі. За цей час, як студенти, так і викладачі уже набули певних навиків використання інформаційних переваг у дистанційному навчанні.


З мого погляду, як викладача навчальних дисциплін цього семестру, зокрема ОНС (екологічна паспортизація територій) та Вступ до фаху, практично всі студенти з даних дисциплін (96%) освоїли навики користування інформаційних інструментів, що стало набаго легше проводити он-лайн лекції та он-лайн зустрічі зі студентами для виконання практичних робіт і їх обгрунтування. Варто зазначити, що ті 4% студентів – це студенти, які не мають нажаль доступу до інтернет-ресурсів або відсутнє інформаційне забезпечення (комп’ютери, ноутбуки, планшети). Проте і тут ми знайшли вихід, таким студентам допомагають старости та одногрупники в інформаційному забезпеченні, а також викладач, який постійно зв’язується зі студентом через мобільний телефон.


Он-лайн лекції з вищеперерахованих дисциплін проводимо через платформу ZOOM (дати лекційних презентацій: 20.03.2020 р., 27.03.2020 р., 03.04.2020 р., 08.04.2020 р., 15.04.2020 р.). Такі лекції є регулярними, проходять відповідно до розкладу занять. Під час он-лайн зустрічів зі студентами, яка також відбувається на платформі Zoom (дати проведених он-лайн зустрічів: 20.03.2020 р., 27.03.2020 р., 01.04.2020 р., 10.03.2020 р., 15.03.2020 р.), обговорюємо основні завдання практичних робіт (які проходять відповідно до розкладу занять та робочої програми дисциплін), включаючи платформу Elearn – ми проводимо співбесіди за результатами оцінювання практичних та самостійних робіт. Варто зазначити, що такі зустрічі є надзвичайно ефективними, оскільки одночасно можна поспілкуватися зі студентом, обговорити оцінку практичної роботи та основні питання лекції попереднього матеріалу. Результати цих он-лпайн-лекцій та он-лайн-зустрічів можна переглянути на фото.

Віта Строкаль,

доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook