Політична географія країн світу – важлива складова формування світогляду майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин (з досвіду дистанційного навчання)

15 квітня 2020, 11:00

Вже п'ятий тиждень в Україні запроваджено карантин в освітніх закладах, в тому числі і в НУБіП України, у зв’язку з пандемією COVID-19. Майже всі студенти роз’їхались по домівках. Але карантин – це не канікули. Освітній процес триває, хоч його форми суттєво змінилися. Він перейшов на дистанційні технології.

Вже з перших днів карантину викладачі курсу «Політична географія країн світу» професор Іван Ковальчук та асистент Катерина Лук’янчук і студенти першого курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» гуманітарно-педагогічного факультету почали активно працювати з використанням технологій дистанційного навчання. Для продовження освітнього процесу в дистанційній формі було одночасно застосовано декілька інструментів. Основним з них є навчальний портал Elearn нашого університету.


Тут студенти можуть ознайомитися з навчальним матеріалом, переглядати презентації лекцій, а також отримувати та виконувати завдання з практичних та самостійних робіт, проходити модульне тестування для визначення рівня засвоєння навчального матеріалу.

Студентки Валентина Михайлюк та Анастасія Петрова за виконанням практичної роботи

Також в дистанційному навчанні застосовуються сервіси Google: Hangouts для проведення лекцій та семінарів, YouTube для відеозанять з виконання практичних робіт. 

 

Асистент Катерина Лук’янчук веде практичне заняття

Студенти дискутують он-лайн на теми геополітичного положення різних країн, переваг і недоліків розташування столиць, типів адміністративно-територіального устрою, «гарячих точок» на політичній карті і причин виникнення внутрішніх та міжнародних конфліктів тощо.
Крім того, студенти закріплюють здобуті знання з розташування країн різних частин світу та їх столиць, їхнього політичного устрою, міжнародного статусу за допомогою картографічної вікторини Seterra. Також проводяться онлайн-консультації за допомогою електронної пошти та месенджерів.


Своїми враженнями від дистанційного вивчення політичної географії ділиться співавтор цієї публікації староста 4 групи 1 курсу Софія Ільченко: «Навчання з цього предмету є цікавим, насиченим й ефективним для мене. У нас доволі сучасний підхід до викладу інформації, проводяться, відео заняття, на яких кожен студент має змогу дізнатися нову інформацію та задати свої питання в реальному часі. Викладач відноситься до нас з порозумінням, допомагає студентам у виконанні робіт та готовий йти нам на зустріч. Це дистанційне навчання є зручним, адже ми у будь-який час можемо звернутися за допомогою та одразу її отримати. Не зважаючи на те, що ніхто з нас не мав досвіду подібного навчання, в нас злагоджена й оперативна робота як зі сторони студентів, так і зі сторони педагогів. А знання і досвід, які ми зараз отримуємо, не забудуться просто так, вони стануть міцним фундаментом в житті і кар'єрі».


Як можна побачити, навчатися дистанційно цілком реально. А знання, які дає вивчення політичної географії – важливі для формування світогляду фахівця-міжнародника, ними оволодівати – цікаво і захопливо!
Тому прохання і для студентів, і для викладачів – поки на вулиці реальна вірусна небезпека – залишайтеся вдома, бережіть себе і будьте здорові!

Катерина Лук’янчук,
асистент кафедри геодезії та картографії,
Софія Ільченко,
студентка гумунітарно-педагогічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook