Дистанційне навчання, як самостійний елемент сучасної підготовки студентів

15 квітня 2020 року

   Ось уже п’ятий тиждень триває, відповідно до наказу ректора «Про заходи у НУБіП України у зв’язку з оголошенням карантину» № 247 від 11.03.2020 р., дистанційне навчання студентів на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології. Але що ж собою являє дистанційне навчання і чи готові наші студенти саме до такої форми сприйняття наукового багажу знань, задля становлення як фахівця галузі? Це досить складне запитання, адже дистанційне навчання – це технологія, що базується на принципах відкритого навчання, що широко використовує комп'ютерні навчальні програми різного призначення та створює за допомогою сучасних телекомунікацій інформаційне освітнє середовище для доставки навчального матеріалу та спілкування. Але саме головне, повинно бути прагнення у самого студента до самостійного навчання, має бути самодисципліна і прагнення знайти і опрацювати матеріал, а вразі виникнення труднощів звернутись до викладача. Нажаль наші студенти часом в неповній мірі усвідомлюють можливості дистанційної форми навчання, а через брак самодисципліни і невміння до самонавчання вони не серйозно відносяться до даної форми опанування знань, що використовується.

   Освітній процес на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології, як і на усіх кафедрах факультету проводиться дистанційно. Опанування навчальної дисципліни «Епізоотологія та інфекційні хвороби» студентами 4 курсу відбувається дистанційно із застосуванням електронних ресурсів навчального порталу НУБіП України (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=25), де представлений курс з дисципліни «Епізоотологія та інфекційні хвороби» на якому студенти можуть не тільки знайти усю вичерпну інформацію стосовно того чи іншого інфекційного захворювання тварин, але і пройти підсумковий контроль знань з того чи іншого розділу, а в підсумку і навіть здати залік або іспит з дисципліни.

   Крім того, у нас є студенти, які не в змозі працювати на навчальному порталі НУБіП України Elearn в результаті тих чи інших обставин (відсутність інтернет-зв’язку, погана якість інтернету або навіть і відсутність комп’ютерної техніки), зв’язок викладачі кафедри з такими студентами здійснюють використовуючи Viber, Telegram та розсилку матеріалу електронною поштою або розміщення на Google-дисках. Для індивідуальної роботи або групового читання лекцій, викладачами кафедри використовуються програми конференц-зв’язку Zoom та Skype.

Володимир Мельник

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook