Карантин не стає на заваді якісної освіти

12 квітня 2020 року

   Викладачі кафедри гідробіології та іхтіології, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України короновірусу COVID-19» та відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. проводять навчання дистанційно.

    В першу чергу з початком карантину були створені групи в додатку-месенджер Viber, до якої були підключені 100% студентів. Це дало можливість здійснення постійного спілкування та обміну інформацією між викладачами та студентами.

   Викладачі використовують різні форми роботи дистанційного навчання, яке проводиться завдяки використанню усіх технічних та інформаційних засобів: електронних навчальних курсів, електронної пошти, соціальних мереж, засобів он-лайн зв’язку.

   У відповідності з розкладом на порталі ЕНК викладачі викладають додаткові навчальні матеріали та завдання для студентів, проводять онлайн спілкування.

    На кафедрі атестовані електронні навчальні курси з 24 дисциплін, які містять: лекції, презентації, відеоматеріали для дистанційного вивчення курсів, а також методичні вказівки для виконання лабораторних, практичних та самостійних робіт. З метою перевірки знань студентів проводиться тестування.

     Крім того, викладачі постійно здійснюють моніторинг активності студентів на навчальному порталі, а також через соціальні мережі Viber, Telegram надають консультації та відповіді на запитання студентів.

    Контроль за виконанням завдань здійснюється у формі завантажених письмових звітів до лабораторних та практичних робіт, письмових відповідей на запитання до самостійних робіт, проходження тестів.

      Викладачами кафедри проводяться відеолекції, спілкування та консультації через програми Skype, Cisco Webex.

     Більшість студентів працюють з електронними курсами, кожен отримав індивідуальну самостійну роботу. Студенти, в яких періодично виникають проблеми з доступом до платформи ЕНК, у зв’язку з низькою швидкістю та нестабільною роботою інтернету в невеликих населених пунктах, отримали завдання через електронну пошту.

    Викладачі кафедри гідробіології та іхтіології роблять усе можливе, щоб карантин не вплинув на процес навчання і студенти спеціальності 207 – Водні біоресурси та аквакультура засвоїли матеріал передбачений робочими програмами навчальних дисциплін.

     Карантин не стає на заваді якісної освіти. А головне, щоб всі викладачі і студенти в гарному настрої та здоров’ї по закінченню карантину могли розпочати свій робочий день в стінах рідного університету!

Наталія Марценюк

доцент кафедри гідробіології та іхтіології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook