ПРОМІЖНІ ПІДСУМКИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ З ДИСЦИПЛІНИ «КЛІНІЧНА ДІАГНОСТИКА ХВОРОБ ТВАРИН»

11 квітня 2020, 10:48

     Відповідно до календарного плану дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» у студентів 3-го курсу та 2-го скороченого курсу настав час для проміжної атестації. Так, упродовж перших чотирьох тижнів карантину під керівництвом викладачів кафедри терапії і клінічної діагностики академіка Цвіліховського М.І., доцентів Якимчук О.М. та Немової Т.В., старших викладачів Палюх Т.А та Маринюка М.О.,  студентами 2-го скороченого курсу дистанційно були вивчені теми та виконані завдання з модулю щодо загального дослідження тварин та дослідження серцево-судинної системи, а студентами 3-го курсу – дослідження системи травлення. Для дистанційного навчання студентів використовуються сертифіковані ЕНК «Клінічна діагностика хвороб тварини Ч.1 та Ч.2.», які розміщені на навчальному порталі НУБіП https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1178. 

    Тож, 9 квітня 2020 року дистанційно за допомогою платформи Elearn було проведено проміжну атестацію у тестовій формі студентів 2-го скороченого та 3-го курсів, за матеріалами вище зазначених модулів.
    Слід відмітити, що студенти відповідально підійшли до виконання цього завдання. Близько 80 % студентів 2 скороченого курсу та 70 % студентів 3 курсу успішно пройшли модульне тестування дистанційно. 
    Однак, слід зауважити, що є відсоток студентів, які не змогли з різних об’єктивних причин зайти вчасно на електронний курс і заздалегідь попередили про це викладачів. Для цих студентів буде проведено тестування у інший, зручний них, час.
     На гістограмі розподілу отриманих балів за модуль 1 можна побачити, що переважна більшість оцінок студентів2 курсу коливається в межах 18-28 балів.
     Гістограма розподілу балів за 2 модуль, вказує, що бали студентів переважають в межах 14-24. 

    Такі результати свідчать про те, що над темою «Дослідження серцево-судинної системи» студентам ще необхідно попрацювати для успішного її засвоєння. Із практики перевірки виконання домашніх завдань, які надсилають студенти, простежується закономірність: якщо студенти надсилають гарно обдумані роботи – бали за модулі у них також високі. Тому лише індивідуальний підхід студента до виконання отриманих завдань є відображенням його оцінки за тестування.
     Результати тестування студентів 3 курсу за модулем № 4 «Дослідження системи травлення»  знаходяться переважно в межах від 14 до 26 балів із середнім балом по курсу 21.
    Отже, проведене тестуванняз дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» свідчить, що студенти факультету ветеринарної медицини активно працюють вдома, опановуючи необхідний матеріал дистанційно. Звичайно, за допомогою платформи Elearn неможливо охопити практичну підготовку з дисципліни. Проте, сподіваємось, у майбутньому ми зможемо надолужити зі студентами і цю складову підготовки лікаря ветеринарної медицини.
А поки що – залишаємось  вдома і навчаємось дистанційно.
На фото: Ольга Гнатюк, студентка 2 курсу 9 групи 
 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Немова
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook