Робота кафедри технологій виробництва молока та м’яса – підсумки першого місяця карантину

10 квітня 2020 року
м. Київ

Надзвичайні події, які сколихнули Світ внаслідок пандемії COVID-19 відобразилось і на діяльності закладів освіти. Для дотримання вимог карантину запровадженого в Україні, викладачі кафедри технологій виробництва молока та м’яса вимушені були переходити на дистанційну форму роботи. Основні завдання, які були поставлені перед співробітниками кафедри – це виконання посадових обов’язків з наукової, виховної, організаційної робіт і продовження навчального процесу згідно календарних планів дисциплін на 2019-2020 навчальний рік.

Перший тиждень карантину був надзвичайно складним. Багато студентів проживають у віддалених регіонах і вони не були готові до ефективного дистанційного навчання. Орієнтовно, лише половина студентів впродовж першого тижня карантину продовжила навчальну роботу. Низка організаційних заходів, зокрема налагодження тісного контакту із старостами, створення викладачами груп у Viber, Telegram та інших мобільних додатках, індивідуальний зв’язок з кожним студентом та доведення їм чітких графіків виконання робіт і проведення атестацій дозволило нормалізувати навчальний процес.

Особливу роль у підготовці студентів виконують електронні навчальні курси дисциплін на дистанційній платформі навчання НУБіП України. До них студенти мають цілодобовий доступ, що дає змогу в зручний час опрацювати лекції та виконувати індивідуальні завдання. Наразі, по дисциплінах, які викладають співробітники кафедри технологій виробництва молока та м’яса, в середньому 75 % студентів працюють з електронними навчальними курсами. В окремих групах частка активних студентів досягає 95 %. Із студентами, які не мають можливості ефективно працювати з дистанційною платформою навчання викладачі застосовують інший підхід. Їм ставлять завдання з опрацювання відповідних розділів дисциплін у підручниках і практикумах.

Віддалена робота має деякі позитивні моменти. Сучасні студенти тісно пов’язані з Інтернетом і мобільним зв’язком, активні в соціальних мережах. Отримавши доступ до спілкування із викладачами через мобільні додатки – окремі з них проявляють значно вищу активність, ніж під час аудиторної роботи, вони задають багато питань і приймають участь в обговоренні тем.

Окрім навчальної роботи викладачі виконують багато інших. Наразі співробітники кафедри пишуть статті та монографії, готують перевидання підручників, працюють над дисертаціями, ведуть роботу з наповнення і публікації наукового журналу Animal Science and Food Technology та організації конференцій. Оскільки вільного часу в умовах карантину з’явилось більше, цей період повинен буде досить продуктивним.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook