Карантин – не привід сумувати

10 квітня 2020 року

   Весна 2020. Сучасне людство вперше в житті проходить випробування глобальним карантином, задля запобігання хвороби коронавірусу (COVID-19). Дивні відчуття, коли на вулиці весна і гарна погода, а ти повинен залишатися вдома. Коли лекція проходить не при тісному контакті зі студентами (що є небезпечним при теперішніх умовах вірусної загрози), а онлайн, вдома, біля монітору ноутбуку. 
  Вже декілька років доцент кафедри глобальної економіки Кірейцева Олена використовує електронний курс «Національна економіка» на електронному навчальному порталі НУБіП України.

   Дана платформа надає широкий вибір інтерактивних завдань, в які можна включити фото, відео, корисні статті, що є цікавим і зручним для студентів. В цьому семестрі на даний курс зареєстровано 3 групи економічного факультету ОС «Бакалавр» - 6 група 3 курсу скороченого терміну, 9 група 2 курсу скороченого терміну спеціальності 071 Облік і оподаткування (Облік і аудит) та 10 група 2 курсу скороченого терміну спеціальності Фінанси, банківська справа та страхування (Фінанси і кредит). Відвідування курсу «Національна економіка» - 100%. Викладач активно спілкується зі студентами як в чаті на платформі Elearn, так і в сучасних месенжерах: Viber, Telegram та WhatsApp. За допомогою месенжеру Telegram, доцент Кірейцева на цьому тижні провела аудіозустрічі зі старостами груп і підвела підсумки 1 модуля Національної економіки.

  

 

   Коберник Наталія, староста 6 групи 3 курсу скороченого терміну спеціальності 071 Облік і оподаткування (Облік і аудит) ОС «Бакалавр» економічного факультету так описує свій досвід дистанційної роботи:
  «Я активно працюю в Ельорні та виконую завдання по мірі їх надходження. Провчившись майже 4 тиждні дистанційно, можу сказати, що це дуже зручно і навчання не є монотонним, але чомусь завдання та робочий процес дистанційно став дуже громісткий. В принципі ми працюємо в ельорні так, як і працювали раніше, тому що навіть коли ми ходили на пари, то всі завдання і і тести ми паралельно виконували. Зараз є більше часу для саморозвитку не нехтуючи навчанням і навчальним процесом. Шкода що цьому всьому посприяв карантин, а не інші позитивніші обставини».
  Староста 9 групи 2 курсу скороченого терміну спеціальності 071 Облік і оподаткування (Облік і аудит) ОС «Бакалавр» економічного факультету Чухно Крістіна також висловлює свою думку щодо дистанційного навчання:
  «В більшості європейських вузів вже давно введене дистанційне навчання. Це дає чудову змогу розвиватися, працювати, паралельно вивчати щось нове і при цьому самостійно опановувати знання в обраній сфері, тому хотілось би і надалі використовувати цей метод навчання. Дистанційне навчання дає можливість навчатися в своєму темпі, сприяє формуванню критичного мислення, ставить в пріоритет засвоєння знань, направляє на самостійність. При цьому з’являється більше вільного часу. Багато студентів, які поїхали додому, мають можливість допомогти батькам, зайняти себе за книгою чи написати бакалаврську роботи. Отже я бачу в цьому тільки позитив».
  Думка старости 10 групи 2 курсу скороченого терміну спеціальності 071 Облік і оподаткування (Облік і аудит) ОС «Бакалавр» економічного факультету Журило Марина також висловлює свою думку щодо дистанційного навчання:
   «Олена Василівна має гарний вплив на студентів. Маючи дар переконання, вона вмовила працювати студентів, навіть тих, які не зовсім хотіли це робити. Курс «Національна економіка» гарно структурований, має лекції і презентації по всіх темах, а також багато додаткового цікавого матеріалу, що дозволяє цікаво і корисно опановувати деякі нудні теми».

    Отже, вимушено залишаючись в стані карантину, студенти мають змогу продуктивно і з користю проводити свій час, опановуючи нові теми з курсу «Національна економіка».

Наталія Коробова, доцент кафедри глобальної економіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook