ГРУНТОЗНАВЦІ ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ВИКЛАДАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДИСТЦИПЛІН З ВИКОРИСТАННЯМ СУЧАСНИХ ДИСТАНЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

10 квітня 2020 року

У плані підготовки бакалаврів спеціальності 201 «Агрономія» спеціалізації «Агрохімія та ґрунтознавство» на 4 курсі передбачена дисципліна «Технології раціонального землекористування». Забезпечує викладання дисципліни доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М. К. Шикули Олена Піковська. Даний курс формує у студентів цілісне уявлення про збалансоване екологічно безпечне землекористування, знайомить із сучасними технологіями використання різних земель і ґрунтів з метою забезпечення їх захисту від деградаційних процесів і досягнення розширеного відтворення родючості ґрунтів.

Під час дистанційного навчання основна робота проводиться на авторському електронному навчальному курсі https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1207.

Дуже актуальним в організації дистанційного навчання є функціонування в НУБіП України платформи Elearn.nubip.edu.ua, оскільки на її базі розміщені практичні та самостійні роботи, а також лекції, що містять структуровану інформацію щодо інформаційних джерел, завдання, критерії оцінювання. Звичайно, розробка електронного курсу вимагає великих затрат часу та енергії викладача, особливо складання тестів, проте в подальшому дисциплінує роботу як НПП, так і студентів. Хотілося б подякувати працівникам Центру дистанційних технологій М. В. Мокрієву та І.Г.Хлястіковій за наявні зразки, а також змістовні та корисні матеріали на Moodle Школа на каналі YouTube.

Студенти мають можливість засвоювати теоретичний матеріал за допомогою розроблених лекцій, презентацій, а також додаткових матеріалів із тем курсу у вигляді активних гіперпосилань на електронні ресурси, в тому числі на YouTube.

Лекції, практичні роботи із дисципліни «Технології раціонального землекористування» проводяться також у форматі відеоконференцій в реальному часі на платформі ZOOM.

 

 

Велике значення у підготовці фахівців з агрономії має практична робота. Саме тому її проведенню в умовах дистанційного навчання приділяється значна увага. Студенти під керівництвом викладача виконують передбачені навчальною програмою практичні та самостійні роботи.

Слід відзначити, що в умовах карантину особлива актуальним є підтримання контакту викладача із студентами. У допомозі в цьому стає обмін повідомленнями на форумі ЕНК.

 

Проте, деяким студентам зручніше використовувати месенджер Viber для обміну повідомленнями, де вони можуть з викладачем вирішувати всі поточні питання щодо виконання робіт.

 

Особливу подяку хотілося б висловити старості групи Валерії Алєксєєвій, яка створила групу у Viber із студентами та викладачами та всіляко допомагає з організацією навчального процесу.

Також слід відзначити роботу найбільш активних і відповідальних студентів: Христини Воронкової, Максима Ковальчука, Антона Рудя, Діани Максимчук, Ярослава Сологуба.

Студентам, які закінчують навчання на 4 курсі в непростих умовах карантину, хочу побажати міцного здоров’я та оптимізму!!!

 

 

Олена Піковська

доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook