ОНЛАЙН-КОНСУЛЬТАЦІЯ ЩОДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ФІНАНСОВОГО ОБЛІКУ

10 квітня 2020 року

 Уже четвертий тиждень освітній процес здійснюється в умовах карантину через поширення коронавірусної інфекції COVID-19. І якщо до цього часу в засобах масової інформації та в соціальних мережах все ще продовжують обговорювати способи адаптації до нових особливостей повсякдення й професійної діяльності, то викладачам і студентам просто ніколи на це витрачати часу. Бо кожен день – он-лайнові лекції, практичні заняття, завдання і, навіть, модульні контрольні роботи. А ще − курсові і бакалаврські, магістерські роботи, які виконувати необхідно за визначеними графіками на початку навчального року. А тому думок  про те , чим можна себе зайняти навіть не виникає.

Ось і нині у третьокурсників спеціальності «Облік і оподаткування», як кажуть «гаряча» пора, оскільки все ближчою стає дата завершення виконання курсової роботи з фінансового обліку. Питань у студентів зібралось з початку карантину чимало, а тому доценти кафедри Наталія Кузик та Катерина Шевчук провели консультацію у віртуальному форматі з використанням сервісу Cisco WebEx Meetings. Необхідно зауважити, що із 68-ми  студентів 3 курсу на онлайн-зустрічі присутніми було 45 студентів, тобто більш ,ніж 60% (усі інші, хто через технічні причини не змогли взяти участь, отримали відповіді на існуючі у них питання у групі через месенджер Viber). Однак, незважаючи на те, що дистанційне навчання, як вважалось до цього часу, − далеко не нова й одна з активних форм організації освітнього процесу, а різноманітність існуючих інноваційних інформаційних технологій викликали пожвавлений інтерес у молоді, проте здобувачі вищої освіти зауважують, що віддають перевагу оффлайн- форматам у вигляді аудиторного спілкування з викладачем. Проте, новий виклик для українських студентів змушує пристосовуватись до реалій життя, бути гнучкими і комунікативними. То ж онлайн-консультація щодо виконання курсової роботи із фінансового обліку проходила у форматі «запитання-відповіді». По суті, це навіть нагадувало пробний онлайн-захист курсової роботи, щоправда − у дещо видозміненому форматі: студенти ставили запитання, а викладачі Н. Кузик та К. Шевчук надавали усні відповіді. Ті студенти, у кого був неякісний інтернет-зв'язок намагались отримати відповіді на питання, що письмово формували у «чаті»  А хтось хвилювався, щоб встигнути прийняти участь у дискусії і використовував майже звичний спосіб роботи в аудиторії: віртуально піднімав руку в інформаційному сервісі Cisco WebEx Meetings.

Загалом, така онлайн-консультація підтверджує, що є можливості, хоча б частково, відновити «живе» спілкування. Адже, досвід показує, що навіть самий якісно підготовлений матеріал без відповідної його передачі за допомогою інтонації голосу викладача, гучності, темпу та тембру засвоюється з різним ефектом. Проте, поки-що, маємо сприймати реалії життя позитивно, активно комунікувати усіма можливими й безпечними способами, тримати зворотній зв'язок і разом зі студентами наближатися крок за кроком до успішної здачі сесії. Адже успіх студента – це результат професійної діяльності викладача.

 

Євгенія Калюга,

завідувач  кафедри обліку та оподаткування,

Наталія Кузик, доцент кафедри

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook