Марія Стеценко поділилась враженнями про дистанційне навчання

10 квітня 2020, 12:24

Цього навчального року всі студенти у повному обсязі стануть обізнаними у специфіці дистанційного навчання. Оскільки боротьба із коронавірусом в Україні продовжується, то й карантинні заходи продовжені до 24 квітня. А це означає, що у всіх навчальних закладах дистанційне навчання буде здійснюватися як і планувалося. Більшість людей до карантину вважали, що дистанційне навчання - це чудовий варіант для тих, хто хоче навчатися, але через якісь поважні причини не може відвідувати заняття регулярно. Однак дистанційне навчання підходить тим студентам, які можуть бути самодисциплінованими і самовмотивованими. При дистанційному навчанні викладач має можливість використовувати сучасні телекомунікаційні технології та комп’ютерні мережі. З метою моніторингу якості дистанційного навчання було цікаво провести бесіду зі студентами. Для цього я вибрала Стеценко Марію, яка є однією з найкращих студенток: гарно навчається, активно бере участь в житті групи, приймає участь у конференціях.

Представтесь, будь ласка. Де Ви знаходитесь на період карантину?
– Мене звати Стеценко Марія. Я студентка 3-го курсу 10 групи факультету ветеринарної медицини спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». На період карантину я знаходжусь вдома, в місті Києві.

Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?
– Взагалі так, проте, як і на денній формі навчання, повинен бути графік, який я розробила для себе сама. Це допомагає більш ефективно навчатись. Складнощів ніяких не було, адже, ще з першого курсу більшість дисциплін були в нас із використанням електронних навчальних курсів. Викладачі повідомляють нам, які лекції та лабораторні ми будемо вивчати. Ми маємо змогу заздалегідь зайти на електронний курс і ознайомитися з матеріалом, подивитись презентації та відеофільми по темі, підготувати запитання для обговорення теми. Особисто мені займатись дистанційно зручно. На платформі Elearn є все, що потрібно для засвоєння матеріалу: лекції, лабораторні роботи, додатковий матеріал з відеопосиланнями, аби тільки було бажання навчатись. Також по деяким дисциплінам нам на електронну пошту надсилають навчальний матеріал. Правда іноді виникають проблеми при роботі з електронними навчальними курсами, особливо, о першій половині дня, оскільки більша частина студентів саме в цей час займаються, тому в денний час я працюю над виконанням індивідуальних завдань, самостійних робіт, а ввечері їх завантажую в Elearn. Ми постійно спілкуємося через Viber з викладачами.

– Які маєте побажання для викладачів?
– В цей непростий час хочеться побажати насамперед здоров’я та терпіння до студентів, адже Ви з нами весь час на зв’язку. У нас є досить часу на виконання завдань, якщо є якісь питання ми зв’язуємось із викладачами і нам все пояснюють. 

– Скільки часу в день йде на самостійне навчання?
– Тут головне займатись кожного дня, щоб потім не сидіти цілими днями і не наздоганяти. В день 3-4 годин я витрачаю на опрацювання лекцій та лабораторних робіт. Ще є курсові роботи, але ними я займають на вихідних.

– Якщо все так добре, можливо варто більше давати студентам побути вдома і потроху переходити на дистанційне навчання?
– На мою думку можливо поєднувати ці форми навчання, зрозуміло, що ніколи дистанційне навчання не замінить живого спілкування з викладачем та одногрупниками. Але взимку коли в корпусах дійсно холодно дистанційна форма має місце на існування.

– Чи вдається під час карантину займатись іншими справами?
– Звичайно, зараз часу вдосталь і цим потрібно користуватись, можливо, знайти нове хобі, обдумати свої плани і цілі, і взагалі, зрозуміти, що в тебе по життю виходить найкраще. В мене з’явився час на приготування нових страв, якими я пригощаю сім’ю, читаю художню літературу та цікавлюсь психологією.

 

Розмовляла Віта Михальська,
Куратор 3 курсу 10 групи,
доцент кафедри ветеринарної гігієни
імені професора А.К.Скороходька
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook