Гнучкість – необхідна навичка студентів в умовах карантину.

6 квітня 2020, 16:11

     «Сучасний світ регулярно підкидає нам нові виклики, то дедалі актуальнішою стає навичка вміти швидко пристосуватися до змін і бути гнучким, а карантин, який запроваджений у сфері освіти у зв’язку із убезпеченням поширення хвороби коронавірусу (COVID-19) – це насправді виклик для українських студентів і не тільки…», – розповідає студентка другого курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів Ткаченко Анна.

  • Яке Ваше особисте ставлення до дистанційної форми навчання?
  • «Розумієте, карантин, як будь-яка криза, це хороший привід почати робити те, що давно потрібно було зробити: подумати про життя, оскільки в нашому шаленому графіку відсутня можливість побути «наодинці із собою», зайнятися спортом, подивитися улюблений чи новий фільм, на перегляд якого просто не вистачало часу, прочитати декілька книжок, до яких «руки не доходили», зробити генеральне прибирання у домівці, і найголовніше побути із самими найдорожчими людьми на світі – зі своєю родиною». «Стосовно навчання, – каже Анна, – то у нас практика вивчення навчальних дисциплін на платформі Elearn впроваджена ще з першого курсу, тому нам не складно займатися дистанційно. Дана платформа надає широкий вибір інтерактивних завдань, в які можна включити фото, відео і, навіть, голосові доріжки, а це, на мою думку, сучасно і надзвичайно цікаво».

  • Чи не відчуває студент, що залишився наодинці з навчальним матеріалом в умовах дистанційного навчання?
  • «Ні! – сміється Анна – ми ж маємо розклад занять, наступні теми, завдання, а найголовніше отримуємо зворотній зв’язок від викладача через сайт електронного навчання і повноцінно відпрацьовуємо кожне заняття. Між іншим, ми зі своїми однокурсниками створили групи з дисциплін у програмному забезпеченні «Skype», де у нас відбувається «живе» спілкування із викладачами, які анонсують про наступні теми, надають перелік онлайн-ресурсів вивчення матеріалу, вказують на види завдань, а ми, в свою чергу, дискутуємо з професійних питань, отримуємо компетентні відповіді та поради, до того ж не зменшуємо спілкування з викладачами у Viber, Telegram та WhatsApp.

  • Чи зручно студентам займатися дистанційно?
  • «А чому не зручно? – каже Анна – студенти завантажили собі мобільні додатки Elearn, маючи завжди вільний доступ до навчальних матеріалів, як то кажуть, завжди все з собою. Про зручність може засвідчити ще й той факт, що ми почали завантажувати свої профілі та спілкуватися один з одним через сайт електронного навчання як через соціальну мережу, а на моє глибоке переконання, що ще краще може засвідчити про зручність та продуманість платформи Elearn? – стверджує дівчина.

  • Що Ви побажаєте українцям у цей непростий період життя?
  • «Побажань маю багато, –ствердно відповіла студентка. Бажаю в цей непростий для України час – дбати про безпеку, підтримуючи соціальну дистанцію, перебувати в ізоляції для спасіння інших, думати про позитив, розвивати свій інтелект, прагнути до самовдосконалення, носити радісні думки у своїй голові, хвороб у тілі і душі не мати, і врешті бути здоровими та щасливими!»

Анна Лихач,

професор кафедри біології тварин

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook