Одинадцятикласниця Інна Лопотуха із Чернігівщини хоче здобувати фах Педагога професійного навчання

6 квітня 2020 року

Сьогодні ми беремо інтерв’ю в одинадцятикласниці, яка виявили бажання навчатися у НУБіП України на гуманітарно-педагогічному факультеті за спеціальністю «Професійна освіти» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)».

Доброго дня Інно Сергіївно! Розкажіть нам трохи про себе.
Доброго дня! Я навчаюсь у 11 класі Новобасанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на Чернігівщині. Маю активну життєву позицію. З початкових класів займаюся вокалом, адже дуже люблю співати, зокрема наші українські пісні. Беру активну участь у суспільному житті, допомагаю людям у вирішенні їхніх проблем, швидко знаходжу спільну мову з людьми. З дитинства мене приваблювала педагогіка та біотехнології. Цікавлюся різноманітними науками.

Що стало вирішальним у виборі закладу вищої освіти та спеціальності?
Вибір закладу вищої освіти був не випадковим. Адже НУБіП України входить у десятку кращих вишів «ТОП – 200 Україна». Цей університет забезпечує якісну освіту, пропонуючи різноманітні освітні програми, можливість проходження практики на провідних підприємствах та широкі перспективи стажування, зокрема і за кордоном, а в подальшому, я думаю, і працевлаштування. Зручне розташування, гарний ландшафт, наявність гуртожитку, розвинена інфраструктура, можливість отримати диплом міжнародного зразка за програмою «подвійних дипломів», все це, та навіть більше, пропонує саме цей університет.

Звідки Ви дізналися про наш університет?
Про НУБіП України я дізналася від викладачів кафедри педагогіки, які проводили у нашій школі профорієнтаційну роботу. Також про університет я багато чула позитивних відгуків від своїх друзів. Більшість моїх знайомих для навчання вибрали саме цей заклад вищої освіти. За їхніми порадами я відвідала день відкритих дверей. Мене вразила, насамперед, мальовнича природа місцевості, де розташований заклад вищої освіти та привітні щирі викладачі, які відповідали на всі запитання, які виникали у мене і моєї мами. Я була зачарована концертною програмою, підготовленою саме для абітурієнтів.

Скажіть, а Ви скористалися можливістю підготовчих курсів, які діють в університеті?
Так, звичайно. І хочу подякувати за таку нагоду дистанційно готуватися до ЗНО. Я живу в сільській місцевості, й на жаль, можливості відвідувати додаткові заняття дещо обмежені. Тому, коли мені запропонували поглибити свої знання із навчальних предметів, які планую складати, я з радістю погодилась.

А чи плануєте Ви взяти участь у Олімпіаді для вступу в НУБіП України?
Я уже взяла участь у першому дистанційному турі Всеукраїнської олімпіади для вступу в НУБіП, виконавши і надіславши роботу з біології. Планую, згідно графіка, взяти участь у другому етапі, адже участь у олімпіаді дає мені унікальну можливість отримати до 20 додаткових балів до моїх сертифікатів ЗНО.

Чого ви очікуєте від навчання в університеті?
З розповідей викладачів університету я дізналася, що на кафедрі культурології гуманітарно-педагогічного факультету функціонують різноманітні гуртки і творчі колективи, працюють такі митці, як В. Крищенко, Н. Шелепницька. Я вже говорила, що люблю співати, тому маю велику надію, що стану ученицею таких відомих українських людей!

Також, спілкуючись із завідувачем кафедри педагогіки Русланом Сопівником, я дізналася що студенти освітньо-професійної програми «Професійна освіти» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)» активно залучені до наукових досліджень у рамках наукового гуртка «Педагогіка і сьогодення». Маю надію стати членом цього гуртка, що дасть мені можливість здійснювати наукові розвідки. Ще Руслан Васильович розповів про цікаву форму взаємодії студентів і роботодавців – «Клуб аграрного та освітнього консалтингу», який створює умови для навчання на реально діючих моделях агровиробництва, відкриває можливості для проведення ознайомчих екскурсії з опанування сучасними технологіями, новітньою технікою, новинками в різних галузях АПК, створює умови для вторинної зайнятості, подальшого працевлаштування здобувачів вищої освіти, що також є важливим для мене.

Дякуємо, Інно, за цікаве інтерв’ю і до зустрічі в НУБіП України в якості студентки кафедри педагогіки.

Розмову вела
професор кафедри педагогіки Оксана Васюк

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook