В умовах карантину працюємо по-новому. Кафедра романо-германських мов і перекладу

2 квітня 2020, 13:39

Завідувач кафедри проф. Кравченко Н.К. проводить щоденну індивідуальну роботу зі студентами за такою моделлю: на e-mail старост кожної з груп (ФілА-18001б, ФілА-18003б, ФілА-18004б, ФілА-18005б, ФілНім-18002б) відсилаються теоретичні і практичні завдання з дисципліни "Вступ до мовознавства"; після виконання кожний студент надсилає свою роботу для оцінювання на електронну скриньку викладача. Після перевірки проміжні результати по темам узагальнюються в таблицях. Якщо у студента виникають питання з приводу матеріалу або способу виконання завдання, використовується Viber. Магістри (німецька мова) отримали завдання з перекладу текстів у форматі дисципліни «Науково-технічний переклад (англійська мова)». Крім того, на регулярній основі здійснюється керівництво курсовими роботами студентів 3-го курсу.

 

Нікольська Н.В.
Доцент Нікольська Н.В. використовує різні форми навчання студентів: спілкування у групі Viber, Телеграм, що дозволяє реагувати на звернення студентів і надавати їм необхідну допомогу. Крім традиційних методів дистанційного навчання, вже почала успішно використовувати нові, з якими ознайомилась під час карантину. Були організовані заняття з використанням платформи Cisco Webex Meetings.
 
 
 
Рожков Ю.Г.
Асистент кафедри романо-германських мов і перекладу Рожков Юрій Григорович під час карантину в НУБіП України подбав про різні форми комунікації зі своїми студентами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та факультету ветеринарної медицини. Викладач здійснює спілкування зі студентами через мессенджер Telegram та пошту Gmail.
Карантин – не завада опануванню англійською мовою дистанційно. Студенти активно виконують поставлені перед ними завдання: вправи, аудіювання, читання, переклад текстів за професійним спрямуванням, активно долучаються й до самостійного вивчення англійської мови: переглядають фільми, серіали, навчальні відео на платформі youtube, telegram, читають різні літературні джерела в залежності від свого рівня підготовки (додатки: USA Today, NY Times, BBC, Madbook: паралельний переклад книг), таким чином кожен день поповнюючи свій словниковий запас з англійської мови. 
 
 
 
 
 
 
Козуб Л.С.
Доцент кафедри романо-германських мов і перекладу Козуб Л.С. організувала роботу студентів під час карантину на університетській платформі elearn, де вони мали доступ до теоретичного матеріалу і практичних завдань, які вони виконували і надсилали онлайн для оцінювання. Додаткові завдання надсилались студентам на пошту. Спілкування зі студентами відбувалось також у Viber, де вони уточнювали завдання і вирішували робочі питання.Практика письмового та усного перекладу (4 курс) – студенти отримували завдання на пошту. Спілкування відбувалось у Viber
Практика письмового та усного перекладу (3 курс)
https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1919
Стилістика основної іноземної мови (англ.) (3 курс)
https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=621
Комунікативні стратегії другої іноземної мови (магістри)
https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1634
 
 
 
 
Баранова Ю.В.
Асистент Баранова Ю.В. розподілила роботу зі студентами таким чином, що частина її здійснюється на платформі Coursera(https://www.coursera.org/learn/best-practice-farming-sustainable-2050 ;
https://www.coursera.org/learn/livestock-farming), а частину виконаних завдань студенти надсилають на електронну скриньку, месенджери Viber, Telegram. (Англ.мов.проф. 1 курс ТВППТ 1,2,3 групи)
 
 
 
 
 
 
 Чайка О.І.
Доцент кафедри романо-германських мов і перекладу Чайка О.І. надає студентам матеріали через інтернет-канали зв’язку. Робота ведеться в різних варіантах – відео-конференція (лекція), чати та месенджери, канали Телеграм, WhatsApp, Viber. Домашні завдання студенти надсилають у месенджери, або на поштову скриньку. Основні питання за темами обговорюються у групах. Для підвищення ефективності навчання впроваджена мотиваційна програма – наукові пошуки й дослідження, що можуть утіснитися в міні-наукові розвідки / статті, з одного боку, а з іншого, - додають балів до загальної суми при визначенні рівня успішності студентів.
 
 
 
Гольцова М.Г.
Доцент кафедри романо-германських мов і перекладу забезпечує дистанційну роботи із студентами з дисципліни «Практичний курс основної іноземної мови (англійська)» у групах Філ 18005б, Філ 18003, фокусуючись на практичних заняттях і домашньому читанні.
Студентам були надані завдання з практики англійської мови з підручника Outcomes, які були надіслані у спільні групи Telegram. Cтуденти виконували ці завдання і надсилали їх у спільну групу в Телеграмі або ж на електронну адресу. Всі питання обговорювалися в групі, що виявилося досить ефективним. Також, були організовані заняття, використовуючи платформу WebEx (Cisco), але у зв’язку з поганим доступом до мережі Інтернет, не всі студенти мають доступ до заняття в такому форматі.
 
 
 
 
Поліщук О.С.
Доцент кафедри романо-германських мов і перекладу Поліщук О.С. забезпечує спілкування та обмін інформацією через Viber (в текстовому режимі або в режимі відео-конференції). Для кожної групи створені окремі групові чати для обміну інформацією, передбачене двостороннє спілкування в реальному часі та обговорення питань. Домашні завдання для перевірки надсилаються на електронну пошту. Робота з дисциплін «Практика усного і письмового перекладу» та «Практичний курс другої іноземної мови» носить прикладний характер та полягає в удосконалені таких видів мовленнєвої діяльності, як аудіювання, говоріння, читання, письма.
 
 
 
Сидорук Г.І.
Доцент кафедри романо-германських мов і перекладу Сидорук Г.І. проводить роботу зі студентами 1, 2, 4 і 5 курсів з наступних дисциплін:
1.         Вступ до перекладознавства (всі групи).
Студенти отримують практичні завдання з дисципліни і кожного тижня пересилають е-поштою для перевірки. Студенти забезпечені електронними підручниками, кожний топік яких відповідає окремій лекції.
2.         Аспектний переклад аграрної літератури (лекційний і практичний матеріал є в підручниках, якими забезпечені всі студенти).
Про виконання практичних завдань звітують тільки групи 18001б і 18003б згідно навантаження.
3.         Практика письмового та усного перекладу. Студенти групи 18001б кожного тижня надсилають виконані завдання з підручника, електронним варіантом якого забезпечені повністю.
4.         Техніка перекладу. Група магістрів 19001м кожного тижня пересилає мені виконані завдання з ел. підручника.
 
 
 
Сніцар В.П.
Дистанційне навчання студентів груп Філ 17001б і Філ 17002б (дисципліна "Основна іноземна мова") та студентів групи МІВ 17001б (дисципліна "Практичний курс галузевого перекладу") проводиться на платформі Telegram, студенти надсилають виконані завдання (письмові завдання та звукові файли) на цей ресурс, а також на електронну пошту. Усні завдання студенти складають через вайбер (в онлайн-режимі).
 
 
 
 
Сиротіна О.О.
Асистент кафедри, кандидат педагогічних наук Сиротіна О. О. викладає дисципліну «Англійська мова за професійним спрямуванням» для студентів ОС «Бакалавр» зі спеціальностей «Ветеринарна медицина» і «Водні біоресурси та аквакультура». Традиційне проведення аудиторних занять зі студентами реалізується у дистанційному режимі через групи Telegram, Viber та електронну скриньку згідно з розкладом занять.
Студенти читають автентичні англійські тексти професійного спрямування та виконують різноманітні вправи і завдання в on-line режимі, які активізують засвоєння термінологічної лексики. Вправи, над якими працюють студенти, спрямовані на перевірку розуміння змісту тексту, відтворення його інформативного наповнення, а також на підготовку до створення власного монологічного дискурсу.
 
 
 
 
 
 
Рубінська Б.І.
Доцент Рубінська Б.І. організувала дистанційне навчання з англійської мови мови для студентів за допомогою електронної пошти, доповнивши його роботою у групах Viber.
 
 
 
Сергієнко І.В.
Асистент Сергієнко І. В. працює зі студентам через інтернет-канали зв’язку. Робота ведеться в залежності від виду – відео-конференція (пояснення теми), чати та месенджери, канали Телеграм, Viber. Домашні завдання студенти надсилають на поштову скриньку. Основні питання за темами обговорюються у групах. Теми, що розглядаються : «Освіта і професія», лист –скарга, вирішення проблеми, та граматична тема «умовний тип речень». Для підвищення ефективності навчання запропоноване творче завдання – створення презентації на обрану тему, що додає балів до загальної суми при визначенні рівня успішності студентів.
 
   
  
 
Сиротін О. С.
Старший викладач кафедри Сиротін О. С. викладає дисципліну «Англійська мова за професійним спрямуванням» для студентів ОС «Бакалавр» зі спеціальності «Ветеринарна медицина». Студенти виконують завдання згідно з навчальним планом дисципліни. Викладач отримує у месенджери і на  електронну скриньку виконані завдання на перевірку.
 
 
 
 
Нікольська Н. В.
доцент кафедри романо-германських мов і перекладу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook