Майбутній лікар ветеринарної медицини: Назар Демидюк: вивчити анатомію дистанційно важко, але реально!

5 квітня 2020 року
     В Україні зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус, та й паніка у країні набирає обертів. Саме ці рядки заставили задуматись наших політиків за впровадження карантину в Україні. Карантин охопив всю нашу країну, що стало причиною переходу здійснення навчального процесу студентів за дистанційною формою.

     Мене звати Назар, я студент першого курсу 10 групи скороченого терміну навчання факультету ветеринарної медицини. Під час карантину я знаходжусь вдома у Рівненській області. Взагалі наша група є представниками найвіддаленіших регіонів України: Закарпатської, Харківської, Донецької, Рівненської, Київської та Запорізької областей.

     Без навчання протягом усього життя в сучасному світі не обійтись, адже будь-яка освічена людина має володіти чималим багажем знань. Причому дуже важливо цей багаж постійно оновлювати, інакше важко буде наздогнати стрімкий перебіг життя. А відстати від нього – означає бути неконкурентоспроможним на ринку праці, втратити можливість одержати бажану роботу. Вирішити цю й багато інших проблем під час карантину допоможе дистанційне навчання.

     Особисто мені, та і групі в цілому, працювати в дистанційному режимі неважко, адже ми всі звикли до даного режиму, тому що студенти нашого факультету зареєстровані на всіх ЕНК згідно навчальної програми з вересня 2019 року. Постійна робота на платформі, завжди вчасно виконані поставлені завдання полегшують роботу групи на Ельорн зараз.

     Дехто уявляє інформаційні ресурси дистанційного навчання, як сукупність відсканованих підручників, розміщених в Інтернеті, які потрібно прочитати, а потім переказати. Але це далеко не так. Звичайно, якісно створені мультимедійні підручники є частиною ресурсу дистанційного навчання, проте головний його аспект – це постійне інтерактивне спілкування студента з викладачем, наприклад, у повідомленнях електронної пошти чи Viber.

     Анатомія сільськогосподарських тварин (АСТ) – це одна з дисциплін, яку важко засвоїти дистанційно. Але у дистанційному навчанні є і свої плюси. Наприклад, можна вибрати будь-який час, щоб виконати поставлені завдання, прочитати лекцію, переглянути відео до теми. А мінус, напевно той, що попри те, що курс АСТ на Ельорні зроблений дуже добре, в студентів моєї групи виникають труднощі з деякими питаннями. Як то кажуть: «Не можна вивчити бездоганно орган, не побачивши його на власні очі і не пощупати». Але ми не сидимо на місці, постійно на зв’язку з старшим викладачем кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Друзь Наталією Віталіївною, яка 24/7 допомагає кожному, у кого виникли труднощі. Крім того, створили додаткову групу у мережі Telegram, де дискутуємо в межах групи на різні теми.

 

     Курс АСТ оформлений дуже зручно та лаконічно. Лекційний матеріал поданий у зрозумілому форматі та підкріплений насиченими презентаціями. Лабораторні роботи подані з роз’ясненнями, великою кількістю фото та картинок. Для кращого засвоєння прикріплені відеоматеріали, на яких роз’яснюється певна тема на препаратах (органи с/г тварин).

     Єдине, з чим виникають і виникатимуть проблеми – це вивчення головного та спинного мозку, судин, нервів. Адже орган (печінка, нирки та ін.) представлений на картинці, ще можна зрозуміти, а хід чи галуження якоїсь із судинної магістралей, чи склад того чи іншого плетева – без очного препарата та викладача, який би пояснив це все, зрозуміти буде важко. Наш викладач анатомії свійських тварин Наталія Віталіївна запевняє, що скільки б карантин не продовжувався, всі необхідні теми ми повторимо разом та закріпимо на очних препаратах в лабораторіях кафедри, тому наша група повністю спокійна за цю дисципліну.

    Що пораджу – не панікувати і серйозно поставитись до вивчення анатомії, як основи для формування ветеринарного фахівця. Думаю, всі ми, як одна команда, повинні справитись, адже карантин – це не канікули!

     Звичайно літом не хотілося б сидіти в аудиторіях, але головне – це здоров’я, а довчити ніколи не пізно.

Старста 10 групи 1курсу Назар Демидюк і 
старший викладач Наталія Друзь

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook