Результат командної роботи

31 березня 2020, 15:49

    Карантин став для нас певним викликом, на який ми миттєво зреагували. Ми дбаємо про якісну підготовку студентів та нашу репутацію. На період карантину ми по-іншому розставляємо пріоритети і акцентуємось на дистанційному навчальному процесі з використанням всіх можливих ресурсів. Серед секретів успіху також злагоджена командна робота всіх працівників кафедри, спільні ідея і мета та велике бажання працювати на результат.

   Професор Повозніков М.Г. та асистент Юсюк Т.А. при викладанні дисципліни «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» для студентів гуманітарно-педагогічного та економічного факультетів використовують портал НУБІП (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1103). Для забезпечення навчального процесу з дисципліни «Системи виробництва продукції тваринництва» використовується власний сайт Повозніков і Ко.

   На сайті представлена вся необхідна навчальна література, робочі зошити, презентації, відеофільми, в т.ч. підготовлені студентами та викладачами. Студенти мають можливість в блозі обмінюватись інформацією та використовувати підібрані джерела передового світового досвіду. Розроблена система мотивації кожного студента. У пілотному режимі збираємо відгуки про роботу та пропозиції покращення. Все це дає можливість дати якісні знання, врахувати запити студентів і врахувати кращі практики колег.

   Інші викладачі кафедри, зокрема доцент Головецький І.І. та кандидат с.-г. наук Войналович М.В. також оперативно налагодили канали дистанційної комунікації із студентами ОС «Магістр» долучивши їх до створеного ЕНК з дисципліни «Технологія виробництва продукції тваринництва» (Розділ «Технологія виробництва продукції бджільництва») на платформі Google Class, де розміщені лекції, презентації, практичні роботи та тести.

   Варто зазначити, що викладачі кафедри не залишили студентів наодинці із навчальними матеріалами, а за допомогою програми Zoom було організовано і проведено онлайн лекцію на тему “Технологія виробництва і переробки воску”.

    Студенти позитивно оцінили можливість “живого” спілкування, адже сьогодні вони знаходяться наодинці із навчальними матеріалами, і інколи без живого спілкування з викладачем, їм важко самим розібратися у вирі фахової інформації.

    Дану лекцію було записано і розміщено на Youtube каналі викладача, посилання на яку було розіслано у групі Viber для того, щоб студенти які з поважних причин не змогли приєднатися до онлайн лекції, мали можливість її переглянути у зручний для себе час.

   Організація дистанційного навчання із використанням порталу Ельорн для студентів ІІІ курсу ТВППТ з дисципліни «Технологія виробництва і переробки продукції бджільництва» від початку введення карантину забезпечується професором Броварським В.Д. За цією дисципліною студенти мають нагоду опрацьовувати як лекційний, так і лабораторний курс, працювати з Інтернет джерелами. Нині в Інтернеті з питань бджільництва є величезна кількість інформації в тім числі і відео. Ще до початку карантину при викладанні цієї дисципліни студенти за контролю з боку викладача на лабораторних заняттях практично відпрацьовували низку питань пов’язаних з біологією бджіл, утриманням і розведенням сімей, механізацією та використанням обладнання, технологіями виробництва, первинної обробки, оцінкою якості та зберігання продукції, патологією бджіл, організацією та економікою галузі. Працюючи он-лайн студент дещо втрачає, але це можна ліквідувати в післякарантинний період.

   З бажанням до знань з дисципліни «Конярство та кіннозаводство» під керівництвом доцента кафедри Осадчого С.А. студенти ОС «Бакалавр» 2 курсу СТН з відповідальністю поставилися до ситуації, що склалася навколо. Основним каналом комунікації беззаперечно був і залишається Навчальний портал НУБіП (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=566), який повністю забезпечує електронний навчальний курс дисципліни. За допомогою чіткого опису кожна Лабораторна робота виконується вірно та швидко, а головне приносить задоволення. Існує постійний зворотній зв'язок з викладачем.

   Під час проведення занять зв'язок зі студентами підтримується завдяки Viber-чату. Це дозволяє відслідковувати активність, відповідати на запитання, обговорювати проблемні чи незрозумілі моменти. Переконані, не зважаючи на карантинні заходи, студенти зможуть ґрунтовно опрацювати дисципліну і отримати високий рівень знань.

    Щоденно на перевірку та оцінювання надходять лабораторні та самостійні роботи. Відбувається проходження тестів, що свідчить про засвоєння лекційного матеріалу студентами.

    Дякуємо студентам за плідну співпрацю.

  Поряд з цим співробітників кафедри регулярно залучають у ролі доповідачів і тренерів до галузевих подій на теренах держави, постійно підвищують кваліфікацію, беручи участь у міжнародних програмах в т.ч. on-line.

  Наші ключові принципи: якісні наукові дослідження, навчальний процес, популяризація та розвиток галузей.

  Ми віримо в кращі часи і завжди рухаємось вперед! Нас важко зупинити!

Професор Повозніков М.Г.,

завідувач кафедри конярства і бджільництва

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook