Сергій Єрмолюк: мої враження від дистанційного навчання

30 березня 2020 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології


-Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

 Доброго дня. Мене звати Єрмолюк Сергій. Навчаюсь на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології за спеціальністю захист і карантин рослин, 3 курс, староста. В період карантину знаходжусь вдома з батьками в Київській області, смт Згурівка. Стараюсь лишній раз, без потреби, не виходити за двір, хоча це й завдає деякого дискомфорту.

 

 

-Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного навчання?

 Як я вже зауважив, серйозний карантин особисто мені приносить дискомфорт, дистанційне навчання не дуже зручна можливість навчатись, але пристосуватися можна, правда якщо застосовувати не лише ельорн (самі знаєте – система не дуже стабільна під час масового застосування). Так, наприклад, з деякими із викладачів моя група контактує за допомогою вайберу, телеграму, електронної пошти, декілька разів проводили пари в скайпі. Це досить незвично, але так принаймні можна тримати зв’язок і не їхати з глузду в 4 стінах.

 -Які маєте побажання до викладачів?

 Тут можу сказати, що наші викладачі - молодці, одразу зреагували і тримають з нами контакт. Ми можемо вільно з ними зв’язатися із будь-якими питаннями та швидко отримати відповідь. Тому з побажань, можу побажати лише здоров’я.

-Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

 Ну якщо вже зовсім чесно, то по-різному: інколи - півдня, інколи - годину. Дивлячись скільки маємо завдань; звісно, які строки на виконання цих завдань даються та й насправді сам карантин інколи сприймається більше як «канікули в ізоляції» ніж період навчання.

 -Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки і т.п.?

 Читати книжки вдається без проблем, займатись спортом також можливо, а от відвідувати гуртки на жаль неможливо, тому тимчасово доводиться жити без улюбленого театру «Березіль».

 

Розмовляла Ольга Дмитрієва,

доцент кафедри інтегрованого захисту

 та карантину рослин

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook