ПОНАД 800 СЛУХАЧІВ ПРОСЛУХАЛИ БАЗОВІ ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЇ ВІД СПЕЦІАЛІСТІВ ВЕТЕРИНАРНОЇ КЛІНІКИ «ЗООЛЮКС» У СПІВПРАВЦІ З ФАКУЛЬТЕТОМ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ НУБіП УКРАЇНИ

30 березня 2020 року

У зв’язку з рішення Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 р. про введення карантину в Україні та наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. «Про заходи у НУБіП України з зв’язку з оголошенням карантину», навчання студентів на факультету ветеринарної медицини проводиться за дистанційною формою.
Тому, факультет ветеринарної медицини НУБіП України спільно з лікарями ветеринарної клініки «Зоолюкс» провів онлайн-лекції для студентів всіх ветеринарних факультетів України. Протягом тижня провідні фахівці різних напрямків проводили лекції базового рівня для студентів.
23 березня була проведена онлайн-лекція з ветеринарної реанімаційної терапії. Лектор - завідувач відділенням реанімації та інтенсивної терапії ветеринарної клініки «Зоолюкс» та аспірант кафедри терапії та клінічної діагностики факультету ветеринарної медицини НУБіП України Іван Якимчук. Слухачі ознайомилися з фізіологічним основами проведення серцево-легеневої реанімації, технікою проведення та організацією правильної взаємодії між кожним членом реанімаційної команди. Розглянули закони руху рідин в організмі, фізіологію втрат рідини, а також вибором правильних об’ємів розчинів, шляху введення та тривалості інфузії.

24 березня відбулася онлайн-лекцій з ветеринарної репродуктології. Протягом лекцій завідувачка відділенням репродуктології ветеринарної клініки «Зоолюкс» Юлія Судьбіна розглянула особливості репродуктивної системи самців та самок. Поділилася досвідом з діагностики та лікування репродуктологічних захворювань дрібних домашніх тварин та протоколом надання першої допомоги.
25 березня були проведені онлайн-лекції з ветеринарної дерматології. Лектор – завідувачка відділенням дерматології ветеринарної клініки «Зоолюкс» Тетяна Андронова. Протягом лекції були розглянуті анатомія шкіри, різні типи уражень, методи досліджень патології шкіри та шерсті, а також алгоритм побудови плану диференційної діагностики.


26 березня лікар відділення реанімації та інтенсивної терапії ветеринарної клініки «Зоолюкс» Ілля Олійник провів онлайн-лекції з інфекційних захворювань. Були розглянуті особливості діагностики інфекційних захворювань та представлені чіткі алгоритми діагностики. Крім того, лектор представив чудову лекцію на тему «Коронавірус та вірусний перитоніт кішок», де детально описав можливості діагностики та лікування даного захворювання в Україні.


27 березня були проведені онлайн-лекції з ветеринарної кардіології. Лектор – Олена Костюк, завідувачка відділенням кардіології ветеринарної клініки «Зоолюкс», аспірантка кафедри терапії і клінічної діагностики факультету ветеринарної медицини НУБіП України. Проведено майстер-клас з ЕХО-кардіографії та інтерпретації ЕКГ. Протягом лекційного дня були розглянуті закони гемодинаміки, алгоритм диференціації кардіогенної та некардіогенної патології, а також основні методи дослідження для кардіологічних пацієнтів.


Усього протягом п’яти днів лекції прослухали більше 800 слухачів. В подальшому, спільно з факультетом ветеринарної медицини НУБіП України планується ще один блок лекцій з 7 по 10 квітня.
Форма для реєстрації буде викладена на сторінці https://www.facebook.com/vetseminar.org/. Кількість місць обмежена.
Студенти факультету ветеринарної медицини здатні навчатися дистанційно!!!
Всім тільки 36,6! Будьте здорові!

Тарас Савчук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook