Завершився другий тиждень дистанційного вивчення ветеринарної токсикології

30 березня 2020 року

У зв’язку з оголошенням карантину, відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р., навчання студентів факультету ветеринарної медицини проводиться дистанційно з допомогою навчального порталу https://elearn.nubip.edu.ua/.
Викладання дисципліни «Ветеринарна токсикологія» на кафедрі фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії забезпечують доцент Бойко Г.В., професор Духницький В.Б. і завідувач кафедри, доцент Іщенко В.Д. Студенти використовують електронний навчальний курс «Ветеринарна токсикологія», який складається з лекційних занять, що містять теоретичний матеріал та презентації, а також лабораторні і самостійні роботи.

Заняття проходять згідно розкладу аудиторних занять, що не збиває студентів з ритму, до якого вони звикли до карантину. Це добре видно на графіку, де перший пік припадає на період 16-19 березня (1 тиждень) і другий пік в період з 23 по 26 березня (2 тиждень). Такий системний підхід дисциплінує студентів, вони чітко знають час, відведений на заняття, а, крім цього, дозволяє не забирати час для виконання інших занять і розподілити свій вільний час.

Як показало опитування, проведене на першому дистанційному занятті, не всі студенти забезпеченні домашніми комп’ютерами і працюють з телефонами, що дещо ускладнює можливість повноцінно працювати з платформою Elearn і більше потребує часу для виконання робіт.

 
Тому для спілкування були створенні групові чати у Viber, що дає змогу бути постійно на зв’язку, адже ми не постійно знаходимось біля своїх комп’ютерів, а телефон майже завжди з нами. Крім того, ці чати використовуються і просто для спілкування, тому що в цей час ми їм потрібні не лише як викладачі і наставники, а просто як співрозмовники чи порадники.
Оскільки вказаний електронний курс сертифікований і постійно використовується, всі теоретичні матеріали і завдання студенти отримують через Elearn. Свою успішність вони можуть контролювати через журнал.
Нововведенням на електронному курсі є те, що в кінці кожного заняття студенти проходять невелике тестування для закріплення своїх знань.


Студенти відповідально виконують всі поставлені завдання і з розумінням ставляться до дистанційного навчання. Отриманий досвід під час організації і проведення дистанційного навчання буде корисний для студентів і викладачів.

Всім міцного здоров'я і залишайтеся вдома!

Бойко Г., Духницький В., Іщенко В.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook