Студент Сергій Кайстро: вмотивованій людині карантин не стане на заваді до отримання знань

28 березня 2020 року

    Сергій Кайстро – один з кращих студентів 3 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів, спеціальність 207 – водні біоресурси та аквакультура, переможець 1 етапу Всеукраїнської студентської Олімпіади з водних біоресурсів та аквакультури 2020 року.

  • Сергіє, де саме ти перебуваєш під час карантину?

    Яка там наразі ситуація?Я знаходжуся у себе вдома, в селі Броварки Глобинського району Полтавської області, разом із своїми рідними: татом, мамою, бабусею і молодшою сестричкою. Ситуація у нас в селі, загалом, спокійна: люди ходять на роботу або по своїх справах; працюють продовольчі магазини, в яких є всі життєво необхідні товари. Багато хто з селян працюють в огородах, адже земля в селі – це годувальниця у прямому розумінні цього слова. Більшість людей дотримуються правил безпеки: користуються захисними масками, утримують безпечну відстань один від одного, не юрмляться у людних місцях.

  • Які проблеми у тебе особисто виникли у зв’язку із введенням карантину?

    Із проблем, у першу чергу, відмічу те, що я не зможу пройти виробничу практику на одному з кращих в Україні форелево-осетрових рибних господарств – ТОВ «Ішхан» (Чернівецька область) саме під час інкубаційної кампанії, яка відбувається навесні. По-друге, доводиться прикладати значно більше зусиль для навчання у дистанційному режимі і для підготовки до 2-го етапу Всеукраїнської студентської Олімпіади з водних біоресурсів та аквакультури, на якому я представлятиму наш університет.

  • Сергіє! Як відбувається твоя підготовка до студентської олімпіади?

    Наразі я працюю з теоретичним матеріалом тих дисциплін, що винесені на Олімпіаду, і який розміщено на платформі Moodle на навчальному порталі НУБіП України. Крім того, викладачі, які здійснюють підготовку нашої команди, допомагають нам розібратися із складними питаннями, рекомендують додаткову літературу для самопідготовки. Також я планую встановити зв'язок ще з двома нашими «олімпійцями» - студентами 4 курсу Людмилою Полковниковою і Віталієм Вінником, щоби допомагати один одному в процесі підготовки до Олімпіади. Ми – одна команда, отже, виступ кожного з нас є важливим для загального командного результату.

  • Чим займаєшся вдома, крім навчання?

    У вільний від занять час я допомагаю своїм рідним з домашньою роботою.

    Сільське життя не дає нудьгувати: треба і в садочку та на городі попрацювати, і худобу доглянути. Кожен весняний день для селянина – на вагу золота. Якщо неефективно використаєш час посівної кампанії, то недоотримаєш врожаю восени. Тому навесні на селі кожному, в кого є власна земельна ділянка, знайдеться робота. У свій вільний час читаю книжки. Мені подобається жанр фантастичної літератури. Уява автора фантастичного твору, як космічний корабель або як машина часу, переносить читача у незвідані світи, розвиває його уяву. А ще на початку карантину, відразу після приїзду додому, я відремонтував гойдалку для сестрички: власноруч виплів сітчастий матеріал спинки і сидіння замість зношеного тканинного. Вміння плести рибальські сітки – це одна із необхідних практичних навичок у моїй майбутній професії.

  • У тебе є якісь побажання до своїх викладачів щодо забезпечення більш ефективного навчального процесу у дистанційному режимі?

   По відношенню до організації у нашому університеті навчання у дистанційному режимі мене, загалом, влаштовує все, як влаштує кожного, хто має мотивацію до отримання знань. Але одне побажання у мене є: це - щоби всі ми були здорові, якомога скоріше подолали тимчасові складнощі і повернулися до навчальних аудиторій!

Бесіду вів Василь Коваленко, доцент кафедри аквакультури

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook